Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Završena rekonstrukcija puta Turica – Matića brdo

post-title


Posle dve godine od rekonstrukcije Liške stene obilazni put koji je korišćen kao alternativni putni pravac konačno je u potpunosti rekonstruisan.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, kaže da je dužina puta koji je rekonstuisan 2,4 km, a izvođač radova je preduzeće Štrabag.”Vrednost radova je 16,2 miliona dinara, radovi su izvedeni kvaliteteno i u predviđenom roku.

Putni pravac Turica – Matića brdo je od izuzetnog značaja za ovaj deo Dragačeva jer povezuje Guču i Turicu sa Tijanjem i Negrišorima i dalje u nastavku ka Lučanima, i više puta je korišćen kao alternativa tokom poplava.Ovaj putni pravac smo uradili kao i mnogo puta do sada uz pomoć JP “Putevi Srbije” i gospodina Zorana Drobnjaka kome se ovom putem zahvaljujem od srca za sve što je učinio i čini za građane Dragačeva”, rekao je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

On je dodao da se pored ovog putnog pravca privode kraju radovi na rekonstrukciji puta Negrišori – česma u dužini od 1,6 km kao i putni pravac Tijanje – Turica u dužini od 1,3 km čime će biti završen kompletan putni pravac od Vranjica do Tijanja preko Turice pod asfaltnim zastorom.

Kada je reč o asfaltiranju puta po sistemu 2:1 trenutno se radi na završnim radovima u Goračićiima zaseok Popovići u dužini od 2,7 km kao i na još tri kraća putna pravca na teritoriji Goračića, Krstaca i Rasovca.

Usled pandemije korona virusa, nisu svi planirani radovi urađeni u ovoj godini,ali će, čim se steknu uslovi sve biti realizovano početkom naredne, dodao je Dolović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar