Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Predstavnici gradske vlasti i Kancelarije za javna ulaganja posetili kompeltno rekonstruisanu OŠ ,,Ratko Mitrović"

post-title


Danas je zvanično obeležen završetak radova na rekonstrukciji OŠ ,,Ratko Mitrović". Tim povodom školu su osim gradonačelnika i predstavnika lokalne samouprave obišli i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije. Vrednost ove investicije je 170 miliona dinara, a investitor je Vlada Republike Srbije.

Foto: TV Lav plus

Posebno zadovoljstvo da koriste potpuno nov, konforan, bezbedan i funkcionalan prostor imaju đaci koji pohađaju ovu školu, kao i nastavnici kojima je savremena tehnika i tehnologija olakšala rad u uslovima pandemije Korona virusa, rekao je direktor OŠ ,,Ratko Mitrović", Đuro Ceranić.

Foto: TV Lav plus

Škola je kompletno renovirana, počev od vrata, podova, rekonstrukcije kotlarnice, termičke i zvučne izolacije. Zamenjena je i cela krovna konstrukcija. Za Alfaco inženjering, firmu koja je bila nosilac radova, ovo je bio veliki poduhvat, ali i zadovoljstvo, istakao je direktor firme, Dragan Jović.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije izdvojila je oko 160 miliona dinara za rekonstrukciju škole. Prema njihovom mišljenju, nema boljeg povoda za ulaganje značajnih novčanih sredstava.

Grad Čačak izdvojio je oko 10 miliona dinara za ovu investiciju, a u planu su i nova, velika ulaganja u obrazovne ustanove, najavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Za sledeću godinu planirana je rekonstrukcija OŠ ,,Dr Dragiša Mišović" u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar