U Startup centru,  Naučno tehnološkog parka u Čačku,  priređena je prezentacija virtuelnog festivala koji se bavi temom tržišta rada u budućnosti I promenama uslovljenim razvojem industrije 4.0. Organizator je Sajko media&events.

Prvi 4.O Fest održan je prošle godine  u Beogradu. Ove godine bila je  ideja  da se osim u Beogradu,  priredi i  u Čačku.  Zainteresovani u gradu na  Moravi , imali  su priliku da prate diskusije u formi okruglog stola,  ali I motivaciona predavanja . Predsednica Udruženja poslovnih žena Nadežda Petrović, Vesne Bauer,  predočila je korisne informacije o ženskom inovativnom preduzetništvu. Takođe posetioci  su  mogli da prošetaju kroz virtuelni 3 D festivalski prostor, ali I da pogledaju različite multimedijalne sadržaje.

Foto: TV Lav plus

U okviru panel  diskusije , govorilo se o različitim temama kao što su  revitalizacija srpskog sela, zatim o tome na koji način možemo započeti startup projekat, ali I o digitalnim poslovima. Bilo je reči I o tome,  kako digitalizacija utiče na oblikovanje zanimanja budućnosti.

Poruka organizatora je da  je digitalizacija neizbežna, posebno u današnje vreme usled epidemije korona virusa,   kada se veliki broj poslova obavlja online.  U sladu sa epidemiološkim merama, ove godine nije  organizovan veliki skup. Sadržaj  4.0 festa –pravila igre na tržištu rada budućnosti , dostupan je na platformi 40 fest.rs.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here