Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović: Biram da im hrišćanski praštam, svaka nesreća se dobrotom leči

post-title


Narodni poslanik Marko Parezanović stalna je meta portala Ozonpress i njegovog mlađeg brata fejsbuk stranice Dnevna doza ispodprosečnog Čačanina. Vlasnik Ozonpress-a Stojan Marković ga mrzi zbog izjave u kojoj je Parezanović otkrio da je Stojanova supruga član SNS-a i da je Stojan od njega tražio funkciju za suprugu. Ovaj drugi ga mrzi jer ga smatra odgovornim za to što je njegova slika sa Draganom Đilasom postala viralna i zbog toga što smatra da stoji iza našeg portala. Za obojicu je zajedničko da su promenili najmanje po 3 partije, među kojima je i sam SNS. Ovoga puta za lični obračun sa Parezanovićem iskoristili su bolesnu decu.

Foto: Printscreen

Tema finansiranja lečenja bolesne dece je jako ozbiljna i kompleksna tema i bilo bi dobro da se o njoj na takav način razgovara, umesto da se koristi za lični propagandni rat. Na kraju krajeva ne treba potcenjivati ni vlastite čitaoce. Znaju ljudi i sami da svaki narodni poslanik ima istu platu. Kao što znaju i da naprednjaci u Narodnoj skupštini kolektivno nisu želeli da prihvate predlog Marinike Tepić smatrajući da je licemeran, jer kako kažu mogla je Tepićeva o tim predlozima da razmišlja dok je bila na vlasti. Uz to naprednjaci tvrde da su višestruko povećali finansijska davanja za bolesnu decu. Iz svega možemo zaključiti da autori gore pomenutih objava nisu imali za cilj brigu o decu, već ljaganje jednog čoveka prema kojem već godinama šire najnegativniju moguću propagandu uz salve primitivnih uvreda. On je pak odlučio da im prašta.

Parezanović je u svojoj objavi na fejsbuku napisao da ih za klevete i laži neće tužiti jer su sami sebi najveća kazna. Umesto toga kako kaže bira da im hrišćanski prašta, a posvetio im je i jednu pesmu.

"Još 19. februara sam objavio tekst o zloupotrebi bolesne dece u političke svrhe. Ni danas ne bih imao šta mnogo da dodam. Ni tada nisam rekao da je sistem savršen, ali je jasno da je daleko bolji nego što je bio. Mogli su moji politički protivnici da objektivno i nepristrasno pokrenu temu o tome kako da još efeikasnije lečimo bolesnu decu. Umesto toga odlučili su da se obračunavaju sa mnom koristeći bolesnu decu i njihovu muku. Pitaju me mnogi prijatelji zašto ih ne tužim zbog laži i kleveta, a ja im odgovaram da su oni sami sebi najveća kazna. Ja biram da im hrišćanski praštam."

"Kad te neko vređa ili ti se ruga,
ne mora da znači da stvarno misli tako.
On možda samo nema druga,
ili mu u životu nije lako.

Retko kada druge vređa
onaj ko je srećan i zadovoljan sobom,
a sve ružno što ti neko priča
najčešće nema ni veze sa tobom.

Tvoj ugled ne može drugi da kalja,
ma kakve stvari da govori o tebi.
Samo svojim rečima i svojim delima
ti stvaraš istinsku sliku o sebi.

Zato pokušaj, kad te neko vređa,
da se ne ljutiš i da tvoje reči
budu smirene i pune dobrote,
jer dobrotom svaka nesreća se leči."

V.Belčević

Isti akteri primera radi nisu objavili human gest Parezanovića koji je na samom početku korona krize donirao čačanskoj bolnici polovinu svoje plate, što je prilično velika retkost među političarima. Umesto toga repertoar prizemnih uvreda ostao je nepromenjen, kao njihovo najbolje ogledalo.

Lice i naličje Ozonpress-a

Kao što vidite, nisu dobacili dalje od kondoma, sa forama koje su bile aktuelne u vreme kada su Milo i Momir bili kao nokat i meso. Verovatno smatraju da su njihovi čitaoci na ovom intelektualnom stupnju i da ih tako mogu zainteresovati za čitanje njihovih vesti.

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar