Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad ignoriše svoje narodne poslanike, pozivi se dobijaju selektivno?

post-title


Juče je svečano obeležen završetak radova na rekonstrukciji OŠ Ratko Mitrović koju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja sa iznosom od oko 170 miliona dinara. Školu je posetilo gradsko rukovodstvo zajendo sa Markom Blagojevićem, direktorom Kancelarije za javna ulaganja.

Skupu nisu prisustvovali narodni poslanici, ali ni članovi Gradskog veća, niti odbornici. Vanredne okolnosti izazvane korona virusom nisu opravdanje kažu upućeni, jer je takva praksa ignoridanja bila i u prethodnom periodu kada nije bilo korone, a skupovi se uglavnom organizuju na otvorenom.

- Poslanici uglavnom nisu dobijali pozive ni u prethodnom mandatu kada su dolazili ministri pa čak i predsednica skupštine, dok su većnici i odbornici pozivani selektivno. Jedan mali broj gradskih funkcionera pojavljuje se na svakom skupu i na svakoj fotografiji. Pravo je otimanje oko toga ko će da stane do gradonačelnika kako bi ubrali neki poen. To jedino ne radi zamenik gradonačelnika koga na slikama gotovo i nema. Ignorisanje poslanika je nepoštovanje institucije Narodne skupštine - smatra naš izvor iz vladajuće partije.

Situacija je tim pre čudnija ako se zna da je Milica Dačić kao narodni poslanik ujedno i član odbora za obrazovanje, dok je Marko Parezanović to bio u prethodnom mandatu.

- Ne znamo šta je razlog za nepozovanje poslanika i drugih funkcionera, posebno kada su u pitanju republički događaji, ali je zaista neprofesionalno. Takva praksa ne postoji u drugim gradovima. Dok su poverenici vodili stranku bilo je dosta nesuglasica i trvenja i nakon formiranja gradskog odbora svi smo očekivali da se stranka ujedini i da se uspostavi red, ali to se nije dogodilo. Jasno je da tu ima sujete i međusobnog neslaganja, ali grad ipak nije privatna firma i određeno međusobno postovanje institucija mora da postoji- zaključuje naš sagovornik.

Kako saznajemo narodni poslanici nameravaju da ovim povodom zatraže objašnjenje od gradonačelnika jer nije prvi put da su ignorisani kada su u pitanju zvanični skupovi pa se stiče utisak da se radi o tendenciji i favorizovanju po prijateljskoj liniji smatraju mnogi naprednjaci. Drugi pak smatraju da se radi o međusobnim pozicioniranju u javnom mnjenju na pogrešan način.

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar