Pretraga vesti

Na kovid odeljenju čačanske bolnice hospitalizovano 49 pacijenata, tri na respiratoru

post-title


Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 49 pacijenata, tri pacijenta su na respiratoru, od kojih je 1 pozitivan, a za 2 se čekaju rezultati PCR testa.

U protekla 24 časa bio je prijem devet pacijenata, jedan pacijent je otpušten i 1 egzitus R.G. 1967. iz Ivanjice čiji je PCR test negativan.

Od 125 poslatih uzoraka, u Čačku je 14 pozitivnih, u Gornjem Milanovcu 4 pozitivna, u Ivanjici 3 pozitivna i u Lučanima 1 pozitivan.
U čačanskoj bolnici nakon testiranja utvrđeno je 29 negativnih i 5 pozitivnih pacijenata.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 67 pregleda, od kojih je 60 prvih pregleda.
Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu LJubić, ulica Braće Novičić br.2.
Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar