Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović pred Megu: Očekujem reakciju ekipe nakon tri poraza

post-title


Košarkaši Borca nastavljaju putešestvije po elitnom jadranskom takmičenju. I dalje traje pakleni ritam za Čačane, a naredni protivnik izabranicima Marka Marinovića biće Mega Sokerbet, ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Jovanović (petak, 20 časova, TV ARENA SPORT 2).

Ovaj meč dolazi nakon nedavnog poraza crveno-belog tabora iz grada na Moravi od ekipe FMP-a. Uprkos silnom trudu i velikom otporu, Borac je na koncu susreta ipak morao da položi koplja pred protivnikom. Ipak, valja priznati da su Čačani mogli mirne glavi i čiste savesti da se vrate kući, jer su, uprkos skraćenom rosteru, bili ravnopravan rival timu iz Železnika. Ali duža klupa, kao i iskustvo ekipe trenera Jovanovića, u poslednjim minutima susreta doneli su prevagu na tas FMP-a.

Međutim, Borac će već u petak imati lepu priliku da pokaže sav svoj kvalitet i potencijal. Čačani su već imali priliku ovog leta da u okviru priprema za tekuću sezonu odmere snagu sa Megom. Tada je, nakon velike borbe, pobedu upisao beogradski sastav (68:72). Ipak, Borac je i tada pokazao da zna i može da se meri sa timovima koji se godinama takmiče u elitnoj ex-Yu ligi. Nema sumnje, želje i motiva neće manjkati izabranicima Marka Marinovića, a da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi u petak veče.

Strateg Borca Marko Marinović hvali narednog protivnika.

,,Protiv Mege smo imali priliku da igramo ovog leta, a tada smo doživeli poraz. Reč je o mladoj ekipi koja u dosadašnjem delu sezone igra odlično, a predvodi je ozbilja trener. Neće nam u petak biti ni malo lako“, rekao je Marinović.

On se nada da će njegovi puleni reagovati nakon tri vezana poraza u ABA ligi.

,,Očekujem dobar meč i reakciju svoje ekipe posle tri vezana poraza. Da ima publike, mogao bih da kažem da smo mi u prednosti, a ovako moram da istaknem da je Mega u boljem ritmu. Ipak, moramo da pokažemo bolju igru nakon tri poraza. Sve u svemu, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, pošto evidentno da nam ne ide sjajno, barem za sada“, dodao je Marko Marinović.

Radovan Đoković, najbolji igrač minulog susreta u Železniku, ističe da je bilo dobrih segmenata u igri Borca protiv FMP-a.

,,Nakon pauze od dve nedelje bez takmičarske utakmice igrali smo u ponedeljak protiv FMP-a. Da je to uticalo na nas bilo je očito na početku meča. Trebalo nam je vremena da se konsolidujemo, ali smo kasnije odigrali dobar meč. Na veliku žalost nismo pobedili, ali je bilo pozitivnih stvari u igri“, mišljenje je Đokovića.

Borac je imao nekoliko dana da se oporavi od tog poraza, ali i da se dobro pripremi za naredni okršaj sa Megom.

,,Dolazi nam u goste Mega, ekipa koja je dobro počela sezonu. Vezala je na početku tri pobede, a onda je propustila priliku da pobedi Zvezdu kod kuće, da bi zatim izgubila od Mornara. Sigurno je da će Mega želeti da pobedi nakon dva poraza“, zastao je Đoković, a onda nastavio.

,,Nadamo se da ćemo prekinuti niz poraza u petak. Naravno, to nam neće biti lako, jer je Mega mlada i talentovana ekipa sa veoma jakom unutrašnjom linijom. Ima dva MVP igrača lige. Moramo zaustaviti najbolje košarkaše protivnika kako bismo se nadali drugoj pobedi u ABA ligi“, završio je Radovan Đoković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar