Pretraga vesti

Pijete li lekovitu vodu sa Maljena koja je hit u Srbiji? (FOTO) (VIDEO)

post-title


Čačak – Na planini Maljen nalazi se izvor lekovite vode, koja u svom sastavu ima veću koncetraciju magnzijuma, što je čini čudotvornom za sve one koji imaju problema sa bolovima u mišićima i grčevima. Dugo su u ovim blagoditema uživali samo meštani planinskih sela koji se mogu pohvaliti dugim životnim vekom. Međutim, zahvaljjući samo jednom čoveku ova voda sada je dostupna svim građanima Srbije.

„Nisam želeo da ovo prirodno blago odlazi u potok. Sagradio sam savremenu fabriku, a svoju ušteđivenu zarađenu u inostranstvu uložio sam na dedovinu. Izvršena su sva medicinska ispitivanja i lekovitost ove vode je izuzetna, u njoj nema nimalo natrijuma“, rekao je za RINU, Radojko Milinković vlasnik kompanije „Kristal fild“ koja se bavi proizvodnjom i pakovanjem vode sa Maljena.

Foto: RINA

Ranka Blagojević iz Gornje Gorevnice kod Čačka kaže da je imala strahovite grčeve u nogama koji su cepali listove ali da je sve prestalo kada je po preporuci počela da pije ovu vodu.

„Noge su mi bile skoro plave od vena. Od kako koristim ovu vodu potpuno su se povukle sa jedne noge dok su na drugoj upola manje. Jedini problem mi je što teško dolazim do vodu, jer je ima u samo par prodavnica u Čačku”, kaže ona.

Foto: RINA

Pored meštana suvoborskih i maljenskih sela, planinska voda našla je put do brojnih kupaca širom Srbije, jer se sada zbog velike potražnje radi i dostava na kućnu adresu.

„Bili smo iznenađeni kada su kupci počeli da se interesuju za tu vodu. Dnevno već ide paleta u radnji, a zanimljivo je da mnogima nosimo na kućne adrese po desetak paketa. Mi već imamo razvijenu dostavu domaćih, zdravih proizvoda, pa se ova voda apolutna ukolipa u našu ponudu“, kaže Aleksej Radičević direktor kompanije „Vajati fud”.

Foto: RINA

Možda zvuči neverovatno ali brojni kupci poručuju vodu putem kurirske službe.

„Dnevno šaljemo na stotine paketa pouzećem. Juče smo poslali 12 kutija u Ćupriju, osam u Niš, devet u Leskovac, 11 u Novi Sad. Zovu nas sa svih strana i jedva stižemo da isporučimo. Trudimo se da ispoštujemo kupce bez obzira da li šaljemo četiri ili deset paketa", kaže Radojko Milinković.

Foto: RINA

Inače, voda će uskoro biti dostupna i u celoj Vojvodini preko distributera iz Subotice i iz Novog Sada sa kojima se trenutno pregovara. Nedostaju distributeri za Kraljevo i Niš koji bi blagodeti vode sa Maljena približili kupcima na jugu Srbije.

https://www.instagram.com/tv/CHON7kVnEvZ/?igshid=1hu1p9n5987uj

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar