Pretraga vesti

U Čačku još 11 pozitivnih, na kovid odeljenju 58 hospitalizovanih, troje na respiratoru

post-title


Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 58 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 5 pacijenata, od kojih su 3 na respiratorima.

U protekla 24 časa bio je prijem 12 pacijenata, a 3 pacijenta su otpuštena.

Od 122 poslata uzoraka, u Čačku je 11 pozitivnih, u Gornjem Milanovcu 4 pozitivna, u Ivanjici 1 pozitivan i u Lučanima 1 pozitivan.
Kineski dežavljani, njih 192, zaposleni na izgradnji auto-puta Preljina-Pakovraće, svi su negativni na testiranju.
Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 71 pregled, od čega je 50 prvih pregleda.
Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu LJubić, ulica Braće Novičić br.2.
Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar