Pretraga vestiUspešna Romkinja iz Požege (FOTO)

post-title


Milena Radosavljević, mlada požeška Romkinja završila je srednju školu u rodnoj Požegi, a sada je student druge godine Visoke škole strukovnih studija u Požegi, smer menadžment. Ova mlada, obrazovana i harizmatična devojka svojim primerom razvija stereotipe i hrabri mlade Romkinje da krenu njenim stopama i same sebi krče put ka obrazovanju i životnim prilikama.

Učenje joj nikada nije bio problem, počinje svoju priču Milena Radosavljević.

Foto: Infopress

"Trudila  sam se da budem kao i druga deca, išla sam i na vannastavne aktivnosti, predstavljala svoj razred u Učeničkom parlamentu, sa ekološkom sekcijom učestvovala u akciji „sat za našu planetu“, i sve to me podstako da se urpkos predrasudama, uhvatim u koštac sa svim nedaćama na putu ka sticanju fakultetske diplome".

Foto: Infopress

Borbena, radoznala i energična. Milena na prvi pogled deluje nežno i krhko, ali je osoba koja svoje misli pretvara u akciju i teži ka ostvarenju svojih ciljeva.

Foto: Infopress

"Moja porodica je moja snaga. Otac Dejan i majka Jelena se bave trgovinom, prodaju na vašarima, a imam i dve mlađe sestre. Roditelji su mi uvek govorili da treba da se trudim kroz životu kako bi bila što bolja.  Zahvaljujući njima na vreme sam shvatila koliko je obrazovanje važno, i zbog toga od sebe uvek  tražim i bolje i više".

Milena Radosavljević tečno govori engleski, i nešto slabije španski. Fakultet joj je na prvom mestu, ali ima u planu da otvori svoj kozmetički salon. Završila je obuku za šminku i nokte i sada vežba.

Milena Radosavljević - Foto: Infopress

Marija Vujičić predsednica Romski centar Požega kaže za Milenu da je predivna devojka.

"Sve što je zacrtala do sada, ona je i uradila. Na dobrom je putu da postane zaista uspešna mlada obrazovana i poslovna žena. Ona je odličan primer kako Romkinje treba da se izbore u svom okruženju".

Foto: Infopress

Milena Radosavljević na kraju razgovora  ističe da je veliku pomoć i podršku, pored svoje porodice i prijatelja, imala i u Romskom centru Požega. Kako kaže, uvek su tu da daju dobar savet i upute šta i kako treba da se radi.
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar