Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Reguliše se Dragačica koja je u junu poplavila školu u Guči: Meštani će konačno moći mirno da spavaju (FOTO)

post-title


Lučani – Godinama unazad Dragačevci se suočavaju sa poplavama, a nakon ukroćivanja reke Bjelice koja je pravila najveće probleme, sada se radi na regulisanju vodtokova drugog reda, a jedno od najvećih gradilišta trenutno je na potoku Dragačica, koji se uliva u Bjelicu u neposrednoj blizini Srednje škole u Guči.

Foto: RINA

„Vrednost radova je oko 120 miliona, a sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja. Prvi deo ulaganja, osim radova na uređenju potoka Dragačica gde je utrošena skoro polovina opredeljenih sredstava, radi se i na potoku Suvodo u varošici Guči, kao i ušće reke Dupljaj u Bjelicu kod autobuske stanice u Guči. Radi se i završetak betonskog zida na potoku u Lučanima kod crpne stanice, a u planu za sledeću godinu je izrada projekta za ostale potoke drugog reda, koji su donosili probleme tokom poslednjih poplava koje su zadesile opštinu Lučani, a to su pre svega Živička reka u Puhovu, deo Toplice u Kotraži i gornji deo reke Dupljaj u Guči,” kazao je Milenković.

Foto: RINA

On je istakao da je u toku raspisivanje nabavki za projektovanje i da su očekivanja da će u sledećoj godini od Kancelarije za javna ulaganja stići značajna sredstva za uređenje preostalih vodotokova.

Foto: RINA

„Kako su nam najavili iz Vlade RS JVP Srbijavode će po hitnom postupku u svoj plan ubaciti sanaciju korita reke Bjelice kroz varošicu Guču, koje je oštećeno tokom poplava 2019. i 2020. godine. U pitanju je sanacija u dužini od oko tri kilometra oštećenih delova samog korita kao i rešavanje dela od Kamenog mosta ispod Srednje škole do uliva reke Dragačice u reku Bjelicu”, precizirao je Milenković.

Foto: RINA


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar