Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Danas se očekuje preko 3.000 novoobolelih: Nova sednica kriznog štaba, očekuju se nove mere

post-title


Očekuje se da broj zaraženih koronavirusom u danu premaši 3.000.

U subotu je dostignut novi crni rekord u broju zaraženih - rekordnih 2.677 novoobolelih u roku od 24 časa, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će nedelja biti najteži dan od početka epidemije u Srbiji.

Vučić je tokom obilaska radova na kovid bolnici u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ rekao da se danas očekuje 3.000 novoinficiranih, ako ne i više, pa je vrlo verovatno da nam ubrzo sledi novo okupljanje Kriznog štaba.

Za sada je zabranjeno okupljanje više od pet ljudi, u zatvorenim i otvorenim prostorima, a ova mera doneta je na sastanku Kriznog štaba koji je održan u petak.

Imajući u vidu izuzetno tešku epidemiološku situaciju, nove rigorozne mere bi na stolu članova Kriznog štaba mogle da se nađu već narednih dana! To je najavio i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

"Lokalni krizni štabovi mogu da donose individualne odluke, ali Beograd s obzirom na svoju veličinu te odluke donosi zajedno sa Republičkim kriznim štabom. Novo zasedanje Kriznog štaba je zakazano za početak sledeće nedelje i u skladu sa situacijom donosićemo određene mere. Jedna od sugestija je da se u ugostiteljskim objektima smanji glasnoća muzike, jer ona podstiče goste na glasno pričanje i na taj način pojačano širenje zaraze", rekao je Radojičić.

Druga mera koja bi mogla da bude ponovo predložena, a koju svi pokušavaju da izbegnu, svakako je skraćivanje radnog vremena kafića i drugih ugostiteljskih objekata.

"Bez obzira što može da pogodi ugostiteljstvo i turizam, trebalo bi što pre da ograničimo rad ugostiteljskih objekata od 23 na 21, ili 20 časova, a to može svaka lokalna zajednica", rekao je pre nekoliko dana dr Branislav Tiodorović za Blic.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar