Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dragan je omiljeni radnik Gradske ćistoće u Požegi: Sve vredno što nađe na ulici, vrati i ne uzima nagrade

post-title


Dragan obavlja poslove čišćenja ulica u Požegi. Izazvao je pažnju javnosti svojim osobinama, piše Telegraf.

"Dobar glas daleko se čuje" - ovu izreku potvrdio je Dragan Kovačević (32) iz Ugrina, koji obavlja poslove čišćenja ulica u Požegi.

Naime, omiljeni radnik u ovom mestu privukao je pažnju javnosti načinom na koji obavlja svoje radne zadatke, kao i poštenjem, koje je pokazao kad je vlasniku vratio torbu sa novcem. Skromni momak je povodom ovoga za Telegraf.rs izjavio da su sve njegove kolege podjednako dobre i vredne.

Građani Požege veoma vole i poštuju Dragana. Kažu da je vredan, radan, čestit, pošten i predobar. Zovu ga naš "Draganče".

- Pre oko tri, četiri godine pronašao sam torbu sa novcem. U njoj je bio mobilni telefon i lična karta. Odmah sam otišao u stanicu policije da prijavim da ju je neko izgubio. Kad je vlasnik došao po nju, hteo je da me časti, ali ja sam odbijao - započeo je razgovor za Telegraf.rs Dragan Kovačević, radnik Gradske čistoće u Požegi gde je zaposlen osam godina i skoro četiri meseca.

Istakao je da je tokom godina rada, na ulicama pronalazio razne vredne predmete i da ih je uvek odnosio u policijsku stanicu.

Ova osobina samo je jedna u nizu, koja krasi našeg sagovornika.

- Hvale me svi da sam dobar, građani, kolege i u preduzeću, a ja samo radim ono što mi šefovi kažu. Bilo da je kiša, sneg, sunce, ja uvek sve očistim. Ali i sve moje kolege su takve, svi oni su dobri i rade punom parom kao i ja - istakao je sagovornik ne želeći ni u jednom trenutku da ljudi zaborave na njegove kolege.

Nakon što za Dragana zainteresovala javnost dobio je, kako on kaže, dve nagrade. Prva je bila od privatne firme, dobio je i ručak za dve osobe u restoranu, a od Opštine je, prema njegovim rečima, dobio 40.000 dinara.

Što se tiče privatnog života, sagovornik napominje da nema devojku i da živi tako što ide na posao, i sa posla kući.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar