Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 74 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 6 pacijenata, od kojih su 3 na respiratorima.

Na žalost, jedan egzitus M.M. iz Čačka, 1954 godište.

U protekla 24 časa bio je prijem 11 pacijenata, a 2 pacijenta su otpuštena.

Od 115 obrađenih rezultata, 19 pozitivnih iz Čačka, 7 iz Gornjeg Milanovca i po 2 iz Ivanjice i Lučana. Čeka se još 16 rezultata sa analize.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 71 pregled, od čega je 57 prvih pregleda.

Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu LJubić, ulica Braće Novičić br.2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here