Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rebalans budžeta pred poslanicima Skupštine Srbije

post-title


Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja je predlog rebalansa budžeta za ovu godinu. Rebalansom budžeta predviđeno je 1.291 milijardi dinara prihoda, 1.774 milijardi rashoda, a deficit će iznositi 8,75 odsto.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za danas u 10 časova sednicu parlamenta na čijem je dnevnom redu predlog rebalansa budžeta za ovu godinu.

Na sednici skupštinskog Odbora za finansije, koja je održana u ponedeljak, ministar Siniša Mali je izjavio da je rebalansom ovogodišnjeg budžeta predviđeno 1.291 milijardi dinara prihoda, 1.774 milijardi rashoda pa će deficit iznositi 483 miliona dinara ili 8,75 odsto. 

Izgradnja i opremanje kovid bolnica, opšta obnova bolnica i domova zdravlja kao i pomoć zdravstvenim radnicima glavni su razlozi što ovogodišnji deficit u budžetu iznosi 8,75 odsto umesto 0,5 odsto koliko je bilo planirano, objasnio je ministar finansija.

Rekao je i da će od 1. januara sledeće godine penzije biti veće za 5,9 odsto a pošto se inflacija kreće između 1,5 odsto i dva odsto, realno povećanje penzija biće oko četiri odsto.

"I u januaru naredne godine biće povećanja plata u javnom sektoru a tek ćemo da vidimo za koliko", rekao je Mali na Odboru za finansije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar