Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Inmold Plast kompanija koja je među prvima započela proces dualno obrazovanje

post-title


Dualno obrazovanje u kompaniji Inmold plast iz Požege započeto je 2011. godine . U prvoj godini bilo je 8 stipendista, a sada ih je 35. To su učenici  Tehničkih škola iz Požege, Kosjerića, Užica koji se obrazuju  na smerovima  tehničko kompjutersko upravljanje, tehničar mehatronike, elektrotehničar računara, operater mašinske obrade.

Od oko 300 zaposlenih u Inmoldu 10 odsto su stipendisti. Oni su angazovani I na odredjenim projektima, od kojih u Inmoldu posebo ističu izradu alata za vizire u kojem su učestvovali student mašinskih fakulteta uz pomoć  inženjera  inmolda.

Foto: Infopress

"Deca su tri dana sedmično na praksi kod nas, dobijaju odgovarajuće zadatke  kroz koje stiču odredjene veštine I znanja neophodna  za budući posao kod nas koji će zasnovati, neko po završetku sredne škole, a neko po okončanju studija", kaže mentor praktične nastave Tomislav Miletić.

Foto: Infopress

Oko  60-70 odsto učenika odmah nakon završene srednje škole želi da zasnuje radni odnos u ovoj kompaniji, dok ostali učenici školovanje nastavljaju na fakultetima. Od ove godine Inmold stipendira  pet studenata na Mašinskim fakultetima I višim školama koje po završetku studija čeka posao u ovoj firmi.

"Iskustva  su odličana, mnogo je lakše nego uzimati kadrove sa evidencije NSZ  jer su mladi I mnogo lakše uče. Možda jedno od stependirane dece nadje drugi posao, ali uglavnom se svi po završetku školovanja vraćaju I ostaju ovde da rade" ističe vlasnik Inmold plasta   Goran Janković.

 Prosek godina zaposlenih u Inmoldu je 30, a računajući I učenike taj prosek je I mani - 29 godina.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar