Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Preminuo Mirko Babić, Dragojlo iz "Selo gori, a baba se češlja"

post-title


Glumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji "Selo gori, a baba se češlja", preminuo je u 72. godini, saznaje RTS.

Mirko Babić je bio prvak drame najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra.

Gledali smo ga kao Šekspirovog Kralja Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim "Tikvama" i kao Čedu u Nušićevoj "Ministarki". 

Šira javnost najviše ga pamti kao Dragojla u seriji "Selo gori, a baba se češlja", a ostaće upamćena njegova čuvena replika "Mislim, nemoj da se ljutiš".

Mirko Babić je rođen u Kragujevcu. Sa diplomom beogradske Akademije za pozorište 1973. godine, umesto prestoničkih scena, izabrao onu sa koje su i pre njega u svet teatra uplovili najveći jugoslovenski glumci.

"Svaki susret sa Mirkom je bio iskren, lep, kratkotrajno-dugotrajan i pun emocija", govorio je o Mirku njegov kolega, glumac Aljoša Vučković.

Nosilac je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta "Joakim Vujić", ko­ju Knja­žev­sko-srp­ski te­a­tar do­de­lju­je za iz­u­ze­tan do­pri­nos po­zo­ri­šnoj umet­no­sti.

Takođe, no­si­lac je pri­zna­nja "Za­slu­žni gra­đa­nin gra­da Kra­gu­jev­ca", naj­ve­ćem pri­zna­nju ko­je mo­že do­bi­ti je­dan Kra­gu­jev­ča­nin.

Srp­ska pra­vo­slav­na cr­kva ga je 2013. od­li­ko­va­la Or­de­nom Sve­tog Sa­ve dru­gog re­da.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar