Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prošlo je više od dve decenije, vreme je da se ode na Euro

post-title


Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv selekcije Škotske odlučujući meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Utakmica decenije, kako je mnogi nazivaju, počinje u 20.45 na najvećem srpskom stadionu.

Ova generacija ”orlova” ima priliku da uradi ono što se čeka već punih 20 godina - da izbori plasman na Euro.

Poslednji put, tada pod zastavom Jugoslavije, naši fudbaleri učestvovali su na prvenstvu koje je pre dve decenije održano u Belgiji i Holandiji.

Nakon toga državni tim je igrao na tri Svetska prvenstva, ali je po pravilu kontinentalne šampionate gledao na televiziji.

Da je došlo pravo vreme da se ta neslavna tradicija prekine veruje i selektor Tumbaković, kojem je ovo verovatno najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri.

"Kod nas je svaka naredna najvažnija, ali ova ima dimenziju i ispada da je najvažnija. Imao sam puno utakmica, ali ovog momenta se nameće da je ovo moja najvažnija utakmica u karijeri."

On je dodao da je ekipa adaptirana na uslove rada i činjenicu da praktično ima samo dva treninga pred utakmicu.

"Za svaku utakmicu u pripremi postoji velika doza taktike. Sve ćemo učiniti kako bismo kontrolisali utakmicu. Ako budemo uspeli, onda to da pretočimo u rezultat", poručio je Tumbaković.

Poslednja dva duela sa Škotskom odigrana su u okviru kvalifikacija za Mundijal 2014, a Srbija je u Glazgovu izborila remi, a u Novom Sadu pobedu.

Deo tog tima bio je i sada aktivni i vrlo važni deo reprezenetacije Dušan Tadić.

"Navikli smo da nosimo pritisak. Želimo da preuzmemo odgovornost i da na terenu pokažemo ono najbolje. Odigrali smo dosta takvih utakmica i siguran sam da ćemo da budemo pravi", poručio je Tadić.

Utakmica između Srbije i Škotske igra se večeras od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić", uz tekstualni komentar na našem sajtu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar