Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marku iz Čačka svakdonevno potrebni davaoci krvi

post-title


Dvadesetosmogodišnji Marko iz Čačka bori se sa opakom bolešću. Njegovo izlečenje je moguće, ali su svakodnevno potrebni davaoci krvi, kako za izdavjanje trombocita, tako i za primenu tokom lečenja.

„Ovim putem molimo sve humane ljude da nam pomognu i da daju krv, jer je našem Marku neophodna. Davaoci krvi za izdvajanje trombocita mogu biti isključivo zdravi muškarci do 60 godina starosti koji imaju "A+" ili "A -" krvnu grupu“, rekla je Markova prijateljica.

Osim trombocita, za proces lečenja potrebni su davaoci krvi veoma retke krve grupe "A-", a davaoci za ovu namenu mogu biti i zdrave žene i muškarci do 60 godina starosti.

„Svesni smo svih teškoća trenutka u kome se nalazimo, Kovid pandemije koja je u toku, ali nažalost Marko se nalazi u takvom stanju da ne može da čeka. Davanje krvi je iključivo u Beogradu, a porodica će obezbediti prevoz svima koji se jave, a ne žive u glavnom gradu“, rekli su njegovi prijatelji.

U obzir za davaoce u oba slučaja dolaze zdravi ljudi, muškarci težine preko 55 kg i žene težine preko 50 kg, koji nisu bili u inostranstvu u prethodnih 15 dana i ne koriste neku lekarsku terapiju.

Molimo sve koji ispunjavaju ove uslove za davanje krvi da se radi dobijanja preciznih uputstava i informacija jave na sledeće kontakt telefone: 0600329293 (Marija), 0631867026 (Kristina), 0644051838 (Ivana), 0649357050 (Jovana).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar