Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Požegi spremni za zimsku sezonu koja dolazi

post-title


Situacija sa pandemijom na području opštine Požega je stabilna, konstatovano je na održanoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije, prenosi Radio Požega.

U isto vreme je konstatovano da su sve nadležne službe spremne za narednu zimsku sezonu. Prema podacima iz požeškog Doma zdravlja i bolnice u Požegi, situacija je ozbiljna ali nije alarmantna.

Foto: Radio Požega

Deo pacijenata kod kojih je registrovana zaraza COVID-om 19. a registrovani su kao stanovnici Požege, nisu sa područja naše opštine a za pacijente koji su sa prebivalištem u požeškoj opštini, postoje precizni podaci o putevima i načinima zaražavanja, što uliva nadu da se epidemiološka situacija drži pod kontrolom.
U toku je obuka opštinskih komunalnih inspektora u oblasti kontrole sankcionisanja nepoštovanja svih propisanih mera, što je inspektorima omogućeno najnovijim zakonskim rešenjima.

Članovi Štaba su razmatrali i spremnost svih nadležnih službi za reagovanje u zimskim uslovima tokom predstojeće zime.

Predstavnici svih službi, od vojske i policije, preko vatrogasaca i komunalnog preduzeća do Crvenog krsta, izrazili su spremnost da reaguju u svim redovnim ali i vanrednim situacijama tokom zimskog perioda, pa je konstatovano da je sve spremno za nastupajuću zimsku sezonu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar