Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac spremno za zimsku sezonu

post-title


Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac obavilo je danas smotru mehanizacije za zimsku sezonu, koja je zvanično počela 15. novembra i trajaće do 15. marta 2021.godine. Ovom prilikom sa pripremljenošću zimske službe upoznali su se Predsednik opštine Dejan Kovačević i pomoćnik Predsednika za saobraćaj i infrastrukturu Branko Martinović.  Direktor JP za izgradnju Božidar Vučetić,  kaže da su uprkos lepom vremenu u preduzeću već uvedene dežurstva kao i da je opremljenost mehanizacijom i posipnim materijalom na zadovoljavajućem nivou.

-U ovom trenutku raspolažemo sa 250 tona indistrujske soli i 2000 tona rizle, smešetenih u magacinskom prostoru u Graditelju. Nabavljeno je i 70 tona šljake koja će biti upotrebljena na nekategorisanim putevima u mesnim zajednicama. Količine posipnog metarijala su dovoljne a pripremljen je i plan održavanja ulicama, koji obuhvata prvi, drugi i treći prioritet. Prvi čine 14 ulica među kojima je Kneza Aleksandra zajedno sa najfrekventnijim saobraćajnicama, ukupne dužine oko 25 km, drugi 20 ulica, ukupne dužine 33 km a treći  27 ulica čija je ukupna dužina 25 kilometara – rekao je danas Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju.

Foto: Press služba

Vučetić je dodao da je preduzeće obogatilo vozni park novim kamionom  „Iveko“, nosivosti  25 tona koji je prema ugovoru trebalo da stigne do 1.11.2020.godine. Zbog celokupne situacije isporuka je odložena za kraj meseca. Za kamion su obezbeđeni  novi posipač i raonik .
U ovom trenutku JP za izgradnju raspolaže sa 6 kamiona, od kojih je  5 opremljeno  raonicima i posipačima, zatim sa  4 skipa opremljenih raonicima i  2 traktora sa ciklonima i raonicima. 
- Ukoliko imamo  padavine u okviru proseka raspoloživa mehanizacija biće dovoljna, ali ako bude obilnih padavina, smetova i ledene kiše, bićemo prinuđeni  da angažujemo privredna i društvena lica koja raspolažu teškom mehanizacijom – naglasio je Vučetić. 

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević rekao je ovom prilikom da je na poslednjoj sednici Opštinskog veća već usvojen plan održavanja Javnog preduzeća za izgradnju sa svim definisanim prioritetima. 

- Zadovoljan sam stanjem mehanizacije i svim što sam danas video na terenu, sva vozila su spremna i vraćena iz seoskih mesnih zajednica gde smo završili nasipanje lokalnih i nekategorisanih puteva za ovu građevisnku sezonu i potpuno smo opremljeni za zimsko održavanje.  Ukoliko budemo imali enormne padavine, angažovaćemo dodatnu mehanizaciju da bi sve bilo očišćeno na vreme – istakao je Dejan Kovačević. 

Predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je  da se danas očekuje  da stigne rasveta za ulicu Vuka Karadžića  koja će vrlo brzo biti postavljena, nakon čega će i ulica biti puštena u funciju.

-Ostalo je da asfaltiramo manji krak ulice Miše Lazića, uz izradu trotoara i postavljanje ivičnjaka,  što je bilo uslovljeno  otvaranjem Shop park-a.  Po završteku ovog posla, zaključujemo ovu rekordnu sezonu kada je u pitanju infrastruktura u gradu –kaže Kovačević i dodaje da je Budžetom za sledeću godinu obuhvaćen  novi ambiciozni plan za dalju izgradnju ulica i puteva.
On je izrazio nadu da pandemija neće dugo potrajati, kao i da će se putem vakcina prevazići delovanje virusa, kako bi  naredne godine moglo  da se radi još brže.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar