Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Studenti čačanskog FTN-a organizovali Dane karijere

post-title


Studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka u Čačku uz podršku Naučno tehnološkog parka (NTP)- Čačak i Startap centra i ovog novembra organizovao je četvrtu po redu manifestaciju “Dani karijere”. Manifestacija je ove godine realizovana elektronski, a cilj trodnevnog onlajn druženja mladih bio je afirmisanje neformalnog obrazovanja i ukazivanje studentima na mogućnosti dodatne edukacije i rada na ličnom razvoju. Događaj je bio namenjen studentima koji žele da se usavršavaju i da unapređuju znanja stečena na fakultetu.

-U događaju je učestvovalo više od 200 studenata koji su imali priliku da pored opštih edukacija i onlajn radionica nešto više saznaju iz oblasti Elektroenergetike, Menadžmenta i Informacionih tehnologija- kaže predsednik Studentskog parlamenta Uroš Glišić i dodaje da bez odličnog timskog rada i nesebične pomoći predstavnika privrede i NTP-a, ne bi uspeli da organizuju ovogodišnju manifestaciju.

-Ovogodišnji događaj bazirao se na biznis svetu i na tome kako studenti koji žele da se zaposle nakon završetka fakulteta da predstave sebe na tržištu rada. Karijera nije ono što se dešava nakon fakulteta, već sve ono što se dešava u toku procesa učenja- istakla je potpredsednica Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka, Milica Đoković.

Predavanja, radionice i interaktivna onlajn komunikacija omogućena je uživo iz prostorija Startap centra uz tehničku podršku NTP-a .
-Logističku podršku pružile su kompanije iz čitave Srbije, među kojima su bile i kolege iz Niša koje se bave gejming industrijom, a članovi su NTP-a u Nišu- rekao je koordinator Startap centra NTP Čačak, Filip Ilić.
Uz interakciju sa učesnicima, razmenjivala su se mišljenja u vezi podsticanja primene praktičnih znanja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar