Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac ponovo doživeo poraz, u Čačku slavila Krka (VIDEO)

post-title


Nakon više od dve godine u dvorani kraj Morave sastali su se Borac i Krka. Za razliku od prethodnog duela, koji je igran u polufinalu Druge ABA lige, ovog puta okršaj je bio u okviru Prve ABA lige. Ponovo je iz meča kao bolji izašao tim iz Novog Mesta, koji je slavio rezultatom 86:90 (20:27; 21:23; 24:20; 21:20). Zahvaljujući ovoj pobedi, tabor Vladimira Anzulovića je upisao drugi pozitivan rezultat u regionalnom takmičenju.

Odličnom akcijom Čarapića i Smita Borac je započeo okršaj sa Krkom. I u naredna dva napada Amerikanac u redovima Borca je postizao koševe za svoj tim. Na drugoj strani, Škifić je sa sedam vezanih poena bio glavna uzdanica Krke. Prilično ravnopravno su ekipe igrale u uvodnim minutima. Taman što bi jedan sastav poveo, već u sledećem napadu drugi bi poravnao, ili pak poveo. Najviše što je jedan tim vodio bilo je plus četiri (10:14), a taj suficit glasio je na goste. Naravno, Marinović je odmah pozvao tajm aut kako bi prekinuo seriju Krke. Odmah nakon pauze Džons je pogotkom van linije 6,75 zaustavio nalet gostiju. Iako je Borac nastojao da potpuno anulira zaostatak, Slovenci su do isteka prve deonice pametnom igrom zadržali prednost od sedam poena (20:27), koja im je ulivala sigurnost pred nastavak.

Dobru igru sa kraja prve Krka je nastavila početkom druge četvrtine, kada je pobegla na plus devet (20:29). Međutim, usledila je brza reakcija Borca, koji je mini-serijom od pet poena prepolovio deficit, što je trenera Anzulovića nateralo da zatraži minut za savetovanje. Saveti su naišli na plodno tle, pa je Krka sa par dobrih napada po prvi put stekla dvocifrenu prednost (25:36). Na potezu je bio strateg Borca, koji je pozvao na klupu svoje izabranike. Odmah nakon tajm auta Todorović je pogodio za tri, pa je prekinuo nalet tima iz Novog Mesta. Sledio ga je Kočović, koji je pogodio uz faul, a zatim i Smit, tako da je situacija po domaćina bila nešto povoljnija (36:39). Ali ni Krka nije nameravala da posustane, već je uspevala da na mišiće sačuva prednost, što joj je pošlo za rukom do poluvremena, na koji je otišla u plusu (41:50). Imajući u vidu sve viđeno, to je bio značajan uspeh gostujućeg sastava.

Sjajnim zakucavanjem Lapornika Krka je ušla u drugo poluvreme, čime je ponovo otišla na plus 11 (41:52). Ali onda je Borac odgovorio preko Kočovića i Nerandžića, tako da se opet rasplamsala velika borba. Međutim, domaćin je i dalje dopuštao protivniku previše otvorenih šuteva, što je on obilato koristio. Upravo zbog toga Čačani nisu mogli da prevedu rezultat na svoju stranu semafora, uprkos vidno boljoj igri. Ali sjajni Todorović je povukao za sobom ostatak ekipe, pa je Borac polovinom deonice prišao na svega poen zaostatka (59:60). Njegov primer sledio je Kočović, pa je domaćin izgledao neuporedivo bolje. Ipak, Krka je na mišiće nekako uspela da sačuva prednost, istina neznatnu.

Fenomenalnu igru iz prva tri dela igre Todorović je nastavio u poslednjoj, kada je već u prva dva napada pogodio dve trojke, kojima je posle dugo vremena doneo domaćinu izjednačenje (72:72). Ali taman što bi Borac prišao rivalu, već u naredna dva, tri napada Krka bi vezala nekoliko poena i vratila suficit na svoju stranu semafora, pa bi sve kretalo ispočetka. Trener Marinović je polovinom četvrte četvrtine zatražio minut odmora, kako bi svojim pulenima udelio možda i poslednje savete. Nije prošlo dugo, a Smit i Džons su pogodili, pa je Borac po prvi put poveo (80:79). U poslednja tri minuta na parketu dvorane kraj Morave vođena je silna borba, u kojoj je više koncentracije, borbenosti, želje, ali svakako i sreće imao gostujući tim, koji je posle ogromnih napora pobedio, čime je upisao drugu pobedu u regionalnom takmičenju.

Borac: Tornton, Smit 10, Đoković, Miletić 4, Gavrilović, Kočović 18, Nerandžić 9, Karapandžić, Džons 15, Todorović 24, Čarapić 6.

Krka: Stergar, Kamfor 4, Stipčević 6, Vrabac 14, Barič 10, Kosi 12, Škifić 28, Škedelj 2, Lapornik 10, Rebec 2, Vučetić 2.

https://www.youtube.com/watch?v=rCCnSnCwE0E
https://youtu.be/tJA6rJWTkWE
Standings provided by SofaScore LiveScore


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar