Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Klinički centar Srbije raspisao konkurs: Prijem na određeno 1.277 medicinara

post-title


Klinički centar Srbije (KCS) raspisao je konkurs za prijem u radni odnos 267 lekara i 1.010 sestara i tehničara za potrebe KCS/Kovid bolnice.

Radni odnos će se zasnovati na određeno vreme do tri meseca, a zbog privremeno povećanog obima posla zbog epidemije koronavirusa, objavljeno je na portalu te zdravstvene institucije, piše RTS.

Na konkursu se traži 267 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom, među kojima najviše - 80 - lekara specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom.

Između ostalih, traži se i 45 pulmologa, 20 specijalista urgentne medicine, 15 kardiologa, 12 infektologa i tri epidemiologa.

Konkurs je raspisan i za prijem 1.010 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom, među kojima je 878 medicinskih sestara ili tehničara opšteg smera i 60 laboratorijskih tehničara.

Kada je reč o uslovima za učešće na konkursu, od kandidata - lekara traži se da imaju završen Medicinski fakultet i položen stručni ispit, dok se za radno mesto medicinskih sestara i tehničara traži završena viša, odnosno srednja škola odgovarajućeg smera i položen stručni ispit.

Konkurs za prijem ukupno 1.277 radnika na određeno raspisan je na osnovu odluke v.d. direktora Milike Ašanina, a rok za prijavu traje osam dana od objavljivanja konkursa na portalima Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva zdravlja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar