Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Koje tri mere razmatra Krizni štab?

post-title


Nova sednica Kriznog štaba, povodom aktuelne epidemiološke situacije, biće održana u petak od devet sati, prenose mediji.

Članovi Kriznog štaba možda će odlučivati o eventualnim novim merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

O uvođenju novih mera govorila je danas i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je kazala da, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, neće se čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih mera, a nedavno je najavila i da bi sledeća mera mogla biti neka vrsta zabrane kretanja.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je nedavno da bi se moglo razgovarati o tri nove mere i to: o daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata, zatim o prelasku na rad od kuće u većini firmi, uz obaveznu potvrdu za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu.

Tiodorović je kazao i da bi se moglo razgovarati o ograničenju broja putnika u javnom gradskom prevozu.

Epidemiolog Predrag Kon je na jednoj od prethodnih sednica Kriznog štaba preporučio da škole potpuno pređu na onlajn nastavu.

U Srbiji je danas zabeležen najveći broj zaraženih od početka epidemije - 5.613, a u poslednjih 48 sati registrovano je više od 10.000 obolelih.

U bolnicama je trenutno 5.317 pacijenata, kapaciteti u većini gradova su gotovo popunjeni, a najdramatičnija situacija je u Beogradu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar