Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Okršaj starih znanaca: Večeras u Hali kraj Morave igraju Borac i Krka

post-title


Večeras od 18 časova u dvorani kraj Morave sastaće se Borac i Krka, ekipe zanimljive košarkaške prošlosti.

Naime, Čačani i dalje odlično pamte okršaj ova dva tima pre tri leta, kada su se u hramu košarke kraj Morave sastali u okviru polufinala F4 ABA 2 lige. Bio je to meč koji je u Čačku iščekivan jako dugo, jer je tada Borac pokušao da se plasira u ABA 1 ligu. Međutim, na iznenađenje i razočarenje mnogih u dupke punoj hali, pobedu je ostvario tim iz Novog Mesta (82:86), koji je kasnije u finalu savladao tadašnju Sikst Primorsku, sada Koper Primorsku, pa se na taj način plasirao u elitno jadransko takmičenje.

Borac je bio primoran da vreba neku drugu priliku za prelazak u viši rang, što je i učinio prethodne sezone, kada se nakon dominacije u ABA 2 ligi popeo stepenik više i postao član ABA 1 takmičenja. Iako su se Borac i Krka nakon gore pomenute utakmice sastali još jednom u sklopu priprema, kada je slavio sastav iz Čačka (84:70), ovog puta ulog će biti daleko veći, jer ko bude slavio u četvrtak veče, upisaće na svoj konto drugu pobedu, što će veoma značiti ovim sastavima u nastavku sezone.

Inače, valja reći da je Krka ekipa duge i bogate tradicije. Nastala je daleke 1948. godine, a u svojoj istoriji nekoliko puta je menjala ime kluba. Košarkaši Krke svoje utakmice igraju u dvorani Leon Štukelj. Što se tiče zapaženijih uspeha, klub je tokom svoje povesti sedam puta osvajao prvenstvo Slovenije, tri puta Kup, pet puta Superkup Slovenije, jednom FIBA Evročelendž, i naravno Drugu ABA ligu u sezoni 2017/18. nakon čega se plasirao u Prvu ABA ligu, gde nastupa i danas.

U dosadašnjem delu sezone Borac i Krka su zabeležili po jedan trijumf, domaćin protiv Partizana u Beogradu, a gosti nad Zadrom na gostovanju u Hrvatskoj. Doduše, ekipa iz Novog Mesta pretrpela je šest poraza, naspram pet koliko ima Borac.

Summa summarum, biće ovo okršaj dva prilično ravnopravna tabora. Naravno, veća koncentracija, inspiracija, kao i želja biće važni faktori u četvrtak veče.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar