Pretraga vesti

Ponovo dvoje preminulih u čačanskoj bolnici: Hospitalizovano 167 pacijenata, deset na respiratorima

post-title


Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 167 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 19 pacijenata, od kojih je 10 na respiratorima.

U protekla 24 časa bio je prijem 21 pacijenta, i otpust 8 pacijenata. Jedan pacijent prebačen je u bolnicu u Gornji Milanovac.

Na žalost, bilo je dva egzitusa, J.M. (1952) iz Gornjeg Milanovca (pozitivan na testu) i J.M. (1965) iz Čačka (pozitivan na testu).

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 227 pregleda, od čega je 146 prvih pregleda.
Obrađena su 282 testirana pacijenta, na svim vrstama testova. U Čačku je bilo 48 pozitivnih (u taj broj ulazi i 22 rezultata, od predhodnih analiza, koji su se čekali da stignu), u Gornjem Milanovcu 13, u Lučanima 10, i u Ivanjici 12 pozitivnih.
Domovi zdravlja su juče dobili novu količinu brzih testova.
Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu LJubić, ulica Braće Novičić br.2.
Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID - 19.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar