Opština Gornji Milanovac već treću godinu za redom ulaže značajna sredstva u održavanje i zamenu ulične rasvete kako na gradskom tako i na seoskom području. Do sada je za ovu namenu opredeljeno 60 miliona dinara.

Danas je završena zamena rasvete u ulici kneza Aleksandra od raskrsnice sa Lominom do raskrsnice sa Takovskom ulicom a ukupna vrednost radova je 19 miliona 865 hiljada 400 dinara.

-Pored zamene led rasvete na užem gradskom području predviđena je i zamena živinih sijalica na seoskom području. Do sada je ovaj posao završen na Staroj pruzi, u Grabovici, delu prema Gradskom groblju, zatim u Gornjim Branetićima, Varnicama i Dragolju – kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za saobraćaj i infrastrukturu i dodaje – postavljeno je ukupno 260 natrijumovih i 150 sijalica.

Led rasveta omogućava daljisnko upravljanje intenzitom svetlosti što je veoma bitno za odvijanje saobraćaja – istakao je Martinović.
Na seoskom području postavljeno 70 novih natrijum sijalica, a narednih dana rasveta će biti zamenjena u delu grada pored Gimnazije, od Doma kulture do kružnog toka u LJubićskoj ulici kao i u donjem delu ulice Vuka Karadžića. Rok za izvođenje radova je 28. decembar a izvođač je preduzeće Elektro Energy.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here