Matija je dvomesečna beba, rođena u čačanskoj bolnici, ali nažalost, nije kao ostali mališani otišao u svoj dom, već se o njemu staraju sestre i lekari dečijeg odeljenja ove zdravstvene ustanove u Čačku.

Prema saznanjima portala Nova.rs on je napredan i dobar dečak, ali majka mu je hospitalizovana na psihijatriji u bolnici, pa su mu neophodne pelene, hrana i odelo. Kako kaže naš sagovornik iz ove ustanove, nakon apela upućenog posredstvom društvenih mreža, pomoć je za njega počela da pristiže.

“Međutim, i sami znate da je bebama potrebno mnogo sitnica. Molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu da to i učine”, rekao je izvor portala Nova.rs.

Prema njegovim navodima, uprkos teškoj situaciji, ovom mališanu ne nedostaje ljubavi i brige. Omiljen je među medicinskim, ali i nemedicinskim osobljem čačanske bolnice. Pokušali smo da saznamo i da li će se Matija uskoro buditi u majčinom zagrljaju, ali nismo uspeli. Nezvanično i nepotvrđeno, brigu o ovom malom dečaku će preuzeti Centar za socijalni rad u Čačku nakon čega će ga dati na usvajanje.

Nadajmo se, svi zajedno, da će se naći najbolje rešenje za njegovo srećno detinjstvo.

2 KOMENTARA

  1. Meni prekjuče, jedna divna sestra na dečijem odeljenju reče da je dete primljeno pre par dana, kada je i majka hospitalizovana- moram proveriti još jednom, ali prilično sam sigurna da sam jasno čula, kao i da sestra nema nikakvu motivaciju da me laže. Uglavnom cela priča je vrlo smrdljiva i mutna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here