Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivanjica prepoznatljivo turističko mesto

post-title


Ivanjica je odavno prepoznatljivo  turističko mesto, sa razvijenim turističkom ponudom, a posebno je razvijen  etnoturizam. 

"Ivanjički konaci" su jedinstvena moderno-rustična luksuzna turistička celina, nedaleko od  Ivanjice. Kompleks se nalazi na nadmorskoj visini od 700 metara u selu Raščići, 5 kilometara udaljenom od centra Ivanjice. Konaci su sagrađeni pre desetak godina i njihovi gosti su uglavnom iz Beograda. Ovde ostaju između pet i sedam dana, a ove godine uprkos dobro poznatoj situaciji sa koroonvirusom konaci su bili veoma posećeni.

"Nalazimo se u mirnom predelu, nudimo jedinstven doživljaj. Naše smeštajne jedinice su moderne i svako privlačne za turiste koji dolaze iz cele Srbije, ali najviše ih je iz Beograda. Nudimo im aktivan odmor", kaže Jovana Stojanović. 

 Ove godine uprokos  specifičnoj situaciji sa koronavirusom Ivanjica beleži veliki broj gostiju.

"Ivanjica ima na raspolaganju između 450 i 500 kreveta , a kapaciteti su ovde uvek popunjeni. Domaćini se trude da gostima omoguće što kvaliteniji i zanimljiviji odmor", ističe v.d. direktora TO Ivanjica Janko Grbić.

Ljubiteljima  aktivnog odmora u ponudi su  planinske šetnje, izleti, vožnja bicikli i motornih kvadova, motornih sanki, a od nedavno i zip lajn  kao i obilasci okolnih kulturno-istorijskih znamenitosti, šetnje obeleženim stazama.

U Ivanjici se već pripremaju i za predstojeću zimsku turističku sezonu.

"Vlada veliko interesovanje za zimsku sezonu mada je broj gostiju u to doba godine manji nego tokom leta, ali smo zadovoljni trenutnom potražnjom", kaže Jovana Simović iz Ivanjičkih konaka.

"Već imamo najave za dolazak gostiju u seoska turistička domaćinstva u Ivanjici i okolini, ali  je nezahvalno da sada govorimo da li će sve biti popunjeno  tokom zime s obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji", smatra Janko Grbić.

 Ivanjica je poslednjih godina nadaleko čuvena po Nušićijadi, veoma posećenoj manifestaciji koja je okupljla proteklih godina na desetine hiljada posetilaca. Ove godine manifestacija je poput brojnih drugih otkazana, a u TO se nadaju da će  brojni gosti već naredne godine  u Ivanjicu doći ponovo zbog Nušićijade. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar