Pretraga vesti

Loše vesti iz Čačka: Bolnički kapaciteti pred pucanjem, ponovo se otvara Plava hala

post-title


Alarmantna epidemiloška situcija trenutno je u Čačku, Opšta bolnica sve je punija i sada je hospitalizovano 182 pacijenta, a dnevno se u ovu ustanovu prosečno prima oko 20 osoba i kapaciteti su pred pucanjem.

Foto: Mediaportal

„Primorani smo da ponovo otvorimo privremenu bolnicu u Plavoj hali u Atenici, u koju će biti smešteni pacijenti koji su pregurali najteže dane, ali još uvek nisu za otpuštanje kući. Nadam se da ćemo to realizovati tokom vikenda. Dodatno osoblje nemamo, već će još veći pritisak biti stavljen na  već zaposlene medicinske radnike. Situacija je izuzetno ozbiljna i teška“, izjavio je dr Miroslav Sretenović, direktor bolnice u Čačku.

Foto: RINA

U poslednja 24 sata u kovid ambulnatama evidentirana su 194 prva pregleda, a u čačanskoj bolnici nije bilo smrtnih slučajeva. U respiratornom centru smešteno je devetnaest pacijenata, a njih jedanaest priključeno je na respiratore.

„Možemo doći u problem da imamo manjak respiratora, ali to sve zavisi od razvoja pojedinih kliničkih slika i njihove ozbiljnosti“, naglasio je Sretenović.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Čačku korona virus potvrđen kod 30 zdravstevnih radnika i kod 15 osoba koje su zaposlene kao nemedicinsko osoblj  e.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar