Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rekonstruisanu OŠ "Ratko Mitrović" posetili zamenik gradonačelnika i narodne poslanice

post-title


Vlada Republike Srbije je za rekonstrukciju OŠ "Ratko  Mitrović" izdvojila 160 miliona dinara, a grad Čačak za tehničko projektnu podršku, parterno uređenje i opremanje kabineta još 10 miliona dinara. Završene radove  na rekonstrukciji OŠ "Ratko  Mitrović" juče su obišli Vladan Milić zamenik gradonačelnika Čačka  i članice Odbora za obrazovanje, nauku i informatičko društvo  u parlamentu Republike Srbije i narodne poslanice Milica Dačić i Biljana Jakovljević.

Procesom rekonstrukcije nije obuhvaćeno uređenje trotoarskih staza koje će biti završene do kraja godine i za te namene grad je izdvojio 850.000 dinara, rekao je Vladan Milić zamenik gradonačelnika Čačka.

Foto: Infopress

U narednom periodu u planu je rekonstrukcija OŠ "Dragiša Mišović" ali i veliki broj škola na seoskom području  uz podršku Vlade Republike Srbije najavila je Biljana Jakovljević narodna poslanica.

Foto: Infopress

Plan Vlade Srbije da se i u narednom periodu bavi razvojem informacionih komunikacionih tehnologija kroz projekat „Povezane škole" ministarstva prosvete, nauke tehnološkog razvoja  rekla je Milica Dačić narodna poslanica  i dodala da će to  doprineti boljem obrazovanju  i sticanju znanja učenika u svetu digitalnih nauka .

OŠ "Eatko Mitrović" je završila proces kompletne rekonstrukcije i sanacije  prostora i na taj način dobila nove uslove za rad i funkcionalni oblik  koji je prilagođen uslovima  obrazovanja za  21. vek rekao je Đuro Ceranić direktor škole.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar