Pretraga vestiPočinje se sa prijemom pacijenata u halu u Atenici

post-title


Već u toku dana, a najkasnije sutra, što zavisi od prijema obolelih na Kovid odeljenje čačanske bolnice, Plava hala počinje da prima pacijente, izjavio je danas gradonačelnik Čačka MIlun Todorović.

Privremenom Kovid bolnicom upravljaće dr Slobodan Blagojević, specijalista urgentne medicine, a o pacijentima će se brinuti medicinsko osoblje iz Opšte bolnice Čačak, ali i iz Doma zdravlja.

Hala trenutno raspolaže sa 48 boca sa kiseonikom, a kako je najavio gradonačelnik očekuje se da u narednih nekoliko dana stigne još 100 boca.

-Smeštajni kapacitet je smanjeni, upravo zbog razvoda kiseonika. U sobama je umesto devet sada sedam postelja, jer je neophodno da pored svake bude boca sa kiseonikom. Sada je kapacitet 160 postelja, ali sa svim pratećim medicinskim aparatima koji su neophodni za dobro i kvalitetno lečenje – rekao je Todorović.

Ovoga puta u halu će se prebacivati pacijenti iz Bolnice, koji su u boljem stanju, ali još uvek nisu za kućno lečenje. Zbog toga im je neophoodna kvalitetna nega, a kako kažu stručnjaci, privremana Kovid bolnica u Čačku će im to obezbediti. Jedna od pozitivnih činjenica je i što je, u slučaju hitnosti, čačanska bolnica od Hale udaljena samo nekoliko stotina metara.

Opremljene su i dve sobe za medicinsko osoblje, i dalje je omogućeno korišćenje interneta, kao i ostalih sadržaja, koji su još tokom prvog talasa popunjavali Halu.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar