Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Moravički okrug: Od 475 kontrolisanih objekata, u 26 slučajeva utvrđeno nepoštovanje mera

post-title


U protekle tri nedelje na području Moravičkog okruga izvršeno je 475 vanrednih inspekcijskih kontrola poštovanja primene propisa koji se odnose na suzbijanje širenja virusa Kovid-19.

Kontrolisani su svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja.

Od 475 ukupno kontrolisanih, 449 je u potpunosti poštovalo donete propise, dok kod njih 26 utvrđeni su propusti, u manjem ili većem obimu. Uglavnom, reč je o nedostatku korona redara u trgovinskim objektima, dezobarijera, lične zaštitne opreme zaposlenih ili korisnika, dezifekcionih sredstava i nepoštovanja ograničenja radnog vremena. Protiv navedenih lica su podnete prekršajne prijave.

Na teritoriji Grada Čačka obavljeno je 320 vanrednih inspekcijskih kontrola, opštine Gornji Milanovac 68, Ivanjice 60 i 27 na teritoriji opštine Lučani.

U Čačku zabeleženi su propusti kod devet kontrolisanih subjekata, u Milanovcu kod osam, Ivanjici sedam i dva slučaja u Lučanima.

U prethodnoj nedelji izvršeno je 128 vanrednih kontrola, 77 na području grada Čačka, 23 Gornjeg Milanovca, 21 Ivanjice i 8 kontrola na teritoriji opštine Lučani. U Čačku nisu zabeležene nepravilnosti, po tri ih je bilo u Milanovcu i Ivanjici, a dve kontrole u Lučanima u kojima su kršeni propisi.

Pojačana kontrola i zajednički inspekcijski nadzor, više republičkih i lokalnih inspekcija i organa, policije i komunalne policije, vrši se u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva, sedmičnim planovima koje donose načelnici upravnih okruga u saradnji sa kriznim štabovima, rukovodiocima republičkih i loklanih inspekcija i drugih državnih organa, a na osnovu upustva radne grupe Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Vlade Republike Srbije za pružanje pravne pomoći sanitarnoj inspekciji u kontroli pridržavanja propisanih protivepidemijskih mera, odnosno propisanih obaveza i mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 izazvane virusom Sars-Cov-2.

Ove nedelje biće kontrolisani veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru, objekti i sredstva javnog saobraćaja, ali i oni kod kojih su u prethodnoj kontroli utvrđene nepravilnosti u poštovanju propisanih mera.

Novina je, izmena Zakona o zdrvlju stanovništva, pa treba očekivati i početak pojačane kontrole fizičkih lica koja krše meru obaveznog nošenja zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru i poštovanja skraćenja radnog vremena.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar