Pandemija je ubrzala rad u kompaniji Vorwerk u Čačku, a već u narednoj godini očekuje se proširenje proizvodnje.

– Već smo deo planova za sledeću godinu realizovali u ovoj. Naime, direkcija je prepoznala potencijal ovde kod nas u fabrici u Čačku, da ubrza neke projekte, da ranije dobijemo mašine – naglašava Nenad Medenica, generalni direktor fabrike Vorwerk.

foto: RINA

Za prijem novih radnika stalno je otvoren konkurs, stiže 25 novih mašina za isto toliko novih proizvodnih linija, pa će posla biti za sve profile.

– U proizvodnji, logistici, kvalitetu, tehnologiji, inženjeri, održavanje, svi profili. Imamo potrebu za još dodatnih 150 radnika i njih ćemo da zaposlimo ugovorom na neodređeno vreme do februara naredne godine – navodi Ivan Koprivica, šef Službe za ljudske resurse.
Samo u prošlom mesecu iz pogona u Preljini put Evrope otišlo je dva miliona elemenata za automobilsku industriju.

8 KOMENTARA

  1. Samo cu reci sramotna plata (minimalac) odnos placanja i rada, trebao bi da iznosi 2,5 radna dana u sedmici, a ne 5, sramota. Radnike traze zato sto ko god nadje bilo kakav posao ide dalje. I trenutna situacija sa koronom je takva da sigurno 40% radnika je na bolovanju, ali im ne pada na pamet da prekidaju proizvodnju, mora da se izvozi pa nek pomremo svi

  2. Zaista cudno da nema radnika,nesto nije u redu.Kruze pricu da su plate zaista beda ,verovatno da je to….Trebalo bi neko iz te fabrike izadje i kaze gde je problem.

  3. Navedena imena su mi jako poznata, uspesi menadžeri koji rade za ogromne plate, a za radnika koji bih radio u 3 smene vise od 45hilj nece dati, a imaju supervizore koji ce im dusu uzeti.. Trazice oni nas a necemo ni za 500e..ima bolje, a i bolje sedeti nego im raditi, a oni da kupuju kuce stanove lokale da zive ko mali bogovi.. 100hilj realnost…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here