Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sindikat obrazovanja Čačak traži prelazak na onlajn nastavu

post-title


Sindikat obrazovanja Čačak uputio je Zahtev Gradskom štabu za vanredne situacije na teritoriji grada Čačka sa predlogom o obustavi redovnog vaspitno obrazovnog procesa i prelazhaj na onlaj nastavu najmanje 14 dana.

Ovaj zahtev vam prenosimo u celosti:

Gradskom štabu za vanredne situacije
na teritoriji grada Čačka
g – dinu Milunu Todoroviću
komandantu štaba

Predmet: ZAHTEV
Na osnovu odluke Gradskog odbora Sindikata obrazovanja Čačak od 21.11.2020.god. koji broji 28 škola sa teritorije Čačka i Dragačeva (1300 članova) odlučeno je da Vam predložimo da se u svim školskim ustanovama obustavi redovni vaspitno obrazovni proces, na najmanje četrnaest dana. U tom periodu nastava bi se odvijala onlajn zašta su naše škole spremne, koristeći postojeće platforme koje i sada funkcionišu za potrebe naših đaka.
Razlog za ovakvu našu odluku je naglo povećanje broja obolelih od korona virusa kako među zaposlenima u školama tako i među decom koju učimo, bilo da su u pitanju osnovne ili srednje škole. Imamo priličan broj nastavnika, a takođe i dece koji su u izolaciji zbog zaraženosti nekoga od članova porodice ili kontakata sa zaraženima. Isto tako zbog sve većeg broja nastavnika koji su zbog korona virusa van škole (zaraženi ili izolacija) praktično postaje skoro nemoguće organizovati nastavni proces.
Sa stanjem u gradu Čačku koji je peti po zaraženosti u Srbiji ste upoznati, pa smatramo da situaciju ne treba dodatno otežavati, jer priznaćete, zdravlje učenika, njihovih roditelja, a i nastavnog osoblja treba da bude na prvom mestu.

U nadi da ćete odluku o prelasku na onlajn nastavu doneti u što kraćem roku,

najsrdačnije Vas pozdravljam,

Čačak, 23.11.2020.god.
Predsednik SOČ-a
Vladimir Adžić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar