Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U opštini Lučani 112 zaraženih korona virusom

post-title


Štab za vanredne situacije zajedno sa Domom zdravlja u Lučanima apeluje na građane opštine Lučani da poštuju propisane mere zaštite od korona virusa, jer se u Lučanima beleži alarmantan broj obolelih sa izraženom kliničkom slikom respiratornih simptoma. Zato je neophodno sve kontakte staviti u izolaciju i da se smanji kretanje potencionalno inficiranih osoba, zaključuje Štab za vanredne situacije.

Štab je na današnjoj sednici doneo i sledeće zaključke:

-U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije od utorka 24.11.2020. do 3.12.2020. godine radno vreme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovniskih centara, pozorišta, bioskopa, i drugih ustanova kulture, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se i oni mogu raditi u peridu od 5.00 do 18.00 časova.
-Radno vreme prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi u periodu od 21 čas do 5.00 časova narednog dana.
-Obavezuju se javna preduzeća „Dragačevo putevi“ Guča i „Komunalac“ Lučani da preduzmu pojačane epidemijske mere i pojačano vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova.

  • Obavezuje se Opštinska uprava da obezbedi intenzivan rad inspekcijskih službi koje će vršiti pojačanu kotrolu sprovođenja donetih mera od strane Vlade Republike Srbije.
  • Opštinski štab podseća na odgovornost poslodavaca da se pridržavaju svih propisan mera vezanih za dezinfekciju objekata i nošenje zaštitnih maski, kao i da prate zdravstveno stanje zaposlenih i da blagovremeno reaguju u slučaju pojave simptoma ili sumljivih kontakata, preduzmu se sve mere koje su propisane, kao i da u skladu sa mogućnostima i organizacijom rada organiziju rad od kuće svojih zaposlenih.
    -Preporučuje se roditeljima koji imaju mogućnosti i upućeni su na rad od kuće ili je jedan od roditelja nezaposlen da decu ne šalju u Predškolsku ustanovu „Naša radost“ Lučani.
    Predsednik opštine i komandant Štaba, Milivoje Dolović, navodi da je u našoj opštini na današnji dan trenutno registrovano 112 lica zaražena virusom. Deset je sa težom kliničkom slikom i smešteno je u bolnicu, dok su ostali sa izraženim simptomima koje leče u kućnim samoizolacionim uslovima. Trinaest lica je izlečeno.
    “Jasno je da je primetan skok broja novozaraženih, koji je znatno veći nego na vrhuncu pandemije u prvom talasu. Zato, u ime lokalnih i zdravstvenih organizacija i institucija, apelujem na sve naše sugrađane da prestanu sa okupljanjima po bilo kom osnovu, zatim obavezno nose maske u prodavnicama, tržnim centrima, kafićima, drže fizičku distancu, jer samo tako pomažu sebi i društvu, a posebno zdravstvenom sistemu“, kaže Dolović.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar