Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Doneta odluka o školama: Mlađi razredi i dalje idu u školu

post-title


Za sada nema zatvaranja vrtića, a učenici nižih razreda osnovnih škola ostati u dosadašnjem kalendaru, a đaci od 5. do 8. razreda prelaze na onlajn sistem. Takođe, na onlajn nastavu prelaze i srednje škole.

Raspust će početi 21. decembra.

"Želimo da do početka raspusta sistem škola funkcioniše", rekao je epidemiolog Branislav Tiorodović.

Dr Tiodorović je rekao da se i fakultetima preporučuje onlajn nastava, ali da neki poput Medicinskog moraju da prilagode praktične vežbe.

On je rekao da je važno da izdržimo ovu i narednu nedelju, jer se nakon toga, početkom decembra, očekuje zaravnavanje krive.

“Krizni štab je imao težak zadatak i kroz ceo ovaj period. Morali smo da dobro izvagamo i da donesemo odluke koje će predstavljati održivost zdravstvenog sistema”, naveo je epidemiolog Tiodorović.

"Nema potrebe za vanrednim stanjem"

Tiodorović je rekao da nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja, kao i da za sada neće biti zabrane kretanja.

"Znate kako naš narod reaguje ako kažemo da se kriva zaravnila, kako smo prošli u pethodna dva talasa, odmah se opuste. Morate da mislite i na taj psihološki apspekt", objašnjava dr Tiodorović.

"U celoj Srbiji imamo situaciju da je veći broj zaraženih učenika u srednjim školama, ali to je do 0,24%. U osnovnim školama, imamo više problema sa nastavnicima, nisu samo zaraženi, neki su i izolaciji jer je neko od njihovih kontakata zaražen", dodao je on.

Kada je reč o generalnoj situaciji sa koronavirusom u Srbiji, on je rekao da situacija nije jednaka u celoj zemlji.

"Ohrabruju podaci za Beograd, gde sada novozaraženi čine trećinu ukupnog broja, to je možda pozitivno", rekao je on i dodao da je u Vojvodini situacija vrlo teška situacija, a celu situaciju u zemlji ocenio je kao vanrednu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar