Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Ciganmali u Čačku nova kovid ambulanta

post-title


Zdravstvena stanica u  Ciganmali u Čačku od jutros je pretvorena u  kovid  ambulantu, rečeno je   nakon sastanka Radnog tima za praćenje širenja  korona virusa.  Iako se na čačanskom  području  beleži  diskretan pad u broju obolelih ,  kako kažu epidemiolozi ,  najteža situacija je  u  Bolnici  gde je trenutno  hospitalizovano 195 pacijenata.

Teška situacija je i u  Domu  zdravlja, a u  kovid ambulanti u  Ljubiću  samo juče je bilo 266 prvih  pregleda.  I upravo zbog  pojačanog  priliva pacijenata  poslednjih dana zdravstvena stanica u Ciganmali pretvorena je u  kovid ambulantu.

 Zdravstveni sistem je preopterećen do krajnjih  granica, kaže  i  dr  Mihailo  Luković . Juče je zabeležen blagi  porast broja građana u izolaciji  i on u Čačku iznosi 107. Prema  poslednjim  podacima u ambulanti  u Bolnici je bilo  248  pregleda  što je najveći broj do sada. I pored svega, dr Luković očekuje da će i u Čačku , kao što je u Beogradu,  doći do pada broja obolelih.On  podseća da se u  plavoj  hali  nalazi  osam  pacijenata,a da trenutno ima 48  kreveta.

Prema  rečima epidemiologa   Lukovića ušli smo u petu  nedelju epidemije. On kaže da bi od  četvrte  nedelje trebalo da počne da pada broj obolelih , ali  ne zna da li u ovom slučaju  uopšte postoji  logika kada se  radi o  bolesti o kojoj se malo zna. Jedino  što  možemo da učinimo je da budemo odgovorni i striktno poštujemo  epidemiološke mere.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar