Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gorni Milanovac: Ulica Vuka Kradžića u puštena u saobraćaj (FOTO)

post-title


Gornji Milanovac - Rekonstruisana ulica Vuka Karadžića u Gornjem Milanovcu danas je zvanično otvorena za saobraćaj, a prisustvovali su Dejan Kovačević predsednik opštine, Branko Martinović, pomoćnik predsednika za saobraćaj i infrastrukturu i Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju. 

Kovačević je istakao da je veoma zadovoljan novim izgledom ulice, bulevarskog tipa, prve u Gornjem Milanovcu gde  je povećan protok saobraćaja a smanjena saobraćajna gužva.

- Vrednost radova je nešto više od 35 miliona dinara a obuhvaćeni su kolovozi, razdelno ostrvo, pešačka staza, osvetljenje, kao i zeleni pojas oko saobraćajnice.  Pohvalio bih kompaniju “Svin”, izvođača radova jer je posao veoma kvalitetno i dobro urađen. Veoma je značajno što smo dobili  prostor pored same saobraćajnice gde ćemo uspeti da izmenom generalnog urbanističkog plana dozvolimo gradnju u narednom periodu kako bismo nastavili niz stambenih objekata koji imamo, sve do same Železniče ulice.- istakao je Kovačević. 

Foto: Press služba

Prema rečima Predsednika opštine, ovaj deo grada dobija potpuno novi izgled,  u pitanju  je gotovo sam centar grada a već decenijama  zapušten.

-Prepoznali smo to kao problem i rešavamo. Glibića potok koji se ovde nalazi je delimično zacevljen, a odradićemo i kompletno zacevljenje sve do kompanije “Helios”.Sa druge strane nalazi se kompleks Opšte bolnice koji je u rekonstrukciji, dobiće novo parterno uređenje i nove objekte unutar kruga, tako da će ovo biti  jako atraktivno uže gradsko jezgro. Izgled ovog dela grada za samo par meseci je značajno promenjen a u narednom periodu, izgradnjom stambenih zgrada biće potpuno neprepoznatljiv.

Javno komunalno preuzeće radi na izradi projekta za nadkrivanje  Zelene i Robne pijace, što će doprineti boljim uslovima rada zakupaca ali i lepšem izgledu.

Uz rekonstruisanu ulicu uređen je i parking  sa 40 parking mesta što  će značajno rasteretiti ovaj deo grada kada je parkiranje u pitanju, a da li će biti dovoljno mesta videće se u narednom periodu. Zakupci tezgi na Pijaci takođe imaju potrebu za parking mestima. Kovačević kaže da će pokušati  u saradnji sa JP za izgradnju da im se izađe u susret, ako bude trebala da se menja Skupštinska odluka, to će i biti urađeno,  jer je cilj lokalne samouprave  da svi koji rade i privređuju imaju mogućnost da parkiraju vozila kada dolaze na posao, a posebno ljudi koji rade na pijacama i imaju potrebu da dovoze robu. Novi parking pripada zoni II, a cena za sat vremena biće 20 dinara, celodnevna karta je 159, a za stanare zgrada i vlasnike lokala mesečna, povlašćena pretplata naplaćivaće se 699 dinara. Naplata počinje 1. decembra a do tada je korišćenje besplatno.

-Parking je uredilo Javno preduzeće za izgradnju, po nalogu Opštinske uprave i sredstvima budžeta opštine Gornji Milanovac. Prema projektu, radove su uradili u rekordnom roku i ovim putem se zahvaljujem JP za izgradnju i direktoru Božidaru Vučetiću što su uspeli sve da završe na vreme i pored svih nedaća koje su nas zadesile, ali i pored elementarnih nepogoda na čijem saniranju su ekipe preduzeća bile maksimalno angažovane – naglasio je Kovačević.

Završetkom radova na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića, stavljena je tačka na više nego uspešnu sezonu kada je infrastruktura na području gornjomilanovačke opštine u pitanju, bez obzira što se celo društvo nalazilo i nalazi se u vanrednoj situaciji zbog virusa. Do kraja godine biće završen krak ulice Miše Lazića i uređenje parking prostora na Rudniku, iza zgrada u centru varošice. Završena je javna nabavka za izgradnju ulice Dragiše Nikolića, izabran je izvođač a radovi će početi na proleće.

I za 2021. godinu lokalna samouprava ima više nego ambiciozan plan, označena je kao razvojna godina, kao godina u kojoj će se pored infrastrukturnih raditi i drugi veoma značajni objekti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar