Sve škole članice Sindikata obrazovanja Čačka preći će na onlajn nastavu, saopšteno je iz ovog sindikalnog udruženja nakon odluke kriznog štaba o ne prelasku na onlajn nastavu za učenike od 1. do 4. razreda.

Prelazak na onlajn nastavu počeće u ponedeljak 30. novembra i trajaće do početka raspusta 21. decembra.

Odluka je doneta na osnovu praćenja zaraženosti i izolacije, kako zaposlenih u školama, tako i dece kojoj predajemo, u periodu od 16. do 23. novembra. Podaci su iz dana u dan išli uzlaznom krivom, tako da u ovom momentu na nivou SOČ-a imamo 43 zaražena zaposlena i 70 zaraženih učenika, a u izolaciji je 89 zaposlenih i 862 dece koja prate nastavu prate na daljinu – navodi se u saopštenju SOČ-a.

Ističe se da direktori sve teže nalaze zamene odsutnih, a sve veći broj, kako dece tako i zaposlenih, je u kontaktu u kontaktu sa zaraženima, pa bi, kako ocenjuju, pri masovnom testiranju rezultati bili još nepovoljniji, odnosno broj inficiranih učenika i nastavnika još veći.

Sindikat obrazovanja Čačak zdravlje naših učenika i zaposlenih u školama smatra prioritetnim, a ova odluka će pomoći i zdravstvenom sistemu u Čačku, koji je napregnut do maksimuma, s obzirom da smo peti grad po zaraženosti u Srbiji – zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik SOČ-a Vladimir Adžić.

2 KOMENTARA

  1. Ja kao roditelj se slažem sa Sindikatom i treba deca da idu na online nastavu.Lično meni je preče zdravlje mog deteta nego posao i obrazovanje. Ne treba postavljati pitanja i podpitanja ko će da prati sa decom online nastavu, uzmi te godišnji ili bolovanje pa pratite nastavu sa svojom decom. Nedaj bože da se nečije dete zarazi onda nam ne treba posao niti bilo šta.Roditelji budimo složni i čuvaj mo sami našu decu!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here