Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Epidemijska situacija u Srbiji veoma ozbiljna – moguće nove mere pred praznike

post-title


Еpidemijska situacija u Srbiji sve je teža, a juče je bio najteži dan do sada. Prema poslednjem preseku podaci su alarmantni - borbu sa kovidom 19 izgubila je još 61 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 7.041 osobe od 18.592 testirane osobe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je Srbija samo u poslednjih sedam dana među zemljama sa najvećim rastom broja novozaraženih koronavirusom i istakao da moramo da nastavimo da se borimo.

"Nadam se da ćemo i svi mi da budemo odgovorni i disciplinovani i verujem da ćemo se izboriti. Mi moramo da se borimo, da gradimo zdravstveni sistem, koji je pokazao veliku žilavost i pokazao da ima više ljudi koji žele da se bore", rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se prati situacija u zemljama gde živi dosta naših ljudi koji bi za praznike mogli u većem broju da dođu u Srbiju i da će se u skladu sa tom situacijom i donositi odluke o eventualnim dodatnim merama.

"Svaki dan razmišljamo o novim merama i gledamo podatke na svaka dva sata", rekla je Ana Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li će biti uvedene dodatne mere pred novogodišnje praznike.

Direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin kaže za RTS da se trend povećanja pregleda u kovid ambulantama u Beogradu povećao za 60 odsto.

Ističe da pacijenti stalno pristižu i da je sistem prenapregnut.

Epidemiolog i Član Kriznog štaba Branislav Tidorović kaže za RTS da će i nedelja pred nama biti veoma teška, a da će krajem sedmice doći do jednog laganog smirivanja.

Ističe da se zaravnjenje krive ne može očekivati pre polovine decembra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar