Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SOČ: Otovreno pismo roditeljima učenika - Život za bacanje ili test probu neprikosnovenih (FOTO)

post-title


Sindikat obrazovanja Čačak. obratio se otvorenim pismom javnosti odnosno roditeljima učenika. Saopštenje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

Otvoreno pismo roditeljima naših učenika

ŽIVOT ZA BACANJE ILI TEST PROBU NEPRIKOSNOVENIH

Poštovani roditelji,
Apelujemo na vas da zdravlje vaše porodice i vaše dece uzmete u svoje ruke. Zaštite ih od izlaganja virusu Kovid-19 i njegovom prenošenju unutar vaših porodica.
Epidemiološka situacija u zemlji je sve teža, s čime ste i vi sami upoznati. Broj novozaraženih i preminulih se svakodnevno značajno uvećava na teritoriji našega grada. Svakodnevno iz čačanske Opšte bolnice stižu izveštaji koji ne ohrabruju.
Vlada Republike Srbije donela je odluku da na onlajn nastavu pređu učenici od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Pitanje koje smo postavili je: Da li to znači da su deca mlađeg uzrasta, njihovi roditelji i drugi sa kojima oni dolaze svakodnevno u kontakt imuni na Kovid-19?
Slušajući epidemiologa Predraga Kona, koji nam se često obraća rečima da razloga za brigu nema, jer su deca samo prenosioci, nejasno je gde nestadoše svi stariji iz života tih mališana ili se možda oni ne računaju u njihovu statistiku i broj stanovnika ove zemlje.
Poštovani roditelji, vi vašu decu najbolje poznajete, a poznajete i njihove učitelje koji svakodnevno brinu o njihovom obrazovanju i vaspitanju, ali i o njihovoj bezbednosti i zdravlju. Verujemo da ste sami svesni koliko je napora potrebno uložiti u obezbeđivanje socijalne distance među decom tog uzrasta i koliko je to realno moguće. Vi o toj istoj deci vodite brigu svakoga dana.
Sve veći broj učitelja nam odlazi na bolovanje zbog bolesti izazvane virusom Kovid-19 ili se povlače u samoizolaciju. Učitelji takođe imaju svoje porodice, a takođe su i deo društvene zajednice u kojoj su prinuđeni da svakodnevno izvršavaju rutinske poslove koje svi mi imamo, da je neminovno shodo broju zaraženih u našem gradu, da i sami dolaze u kontakte sa obolelima. Ono što smo kao Sindikat obrazovanja Čačak mogli da uradimo, uradili smo. Staćemo u zaštitu svih učitelja u kojima postoji hrabrost i snaga da se suprotstave odluci Vlade Republike Srbije, štiteći svoje Ustavom zagarantovano pravo, u borbi za ličnu bezbednost i život, štiteći tako i živote svih nas sugrađanina.

Vladimir Adžić, predsednik Sindikata obrazovanja Čačak
U Čačku, 29. 11. 2020. godin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar