Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Alarmantno stanje u Moravičkom okrugu: Vanredna situacija proglašena i u Ivanjici, Specijalna bolnica prešla u kovid sistem

post-title


Ivanjica – Nakon konstantnog porasta broja zaraženih, hospitalizovanih i preminulih od korona virusa, na teritoriji opštine Ivanjica proglašena je vanredna situacija.

„U poslednjih deset dana alarmantno je povećan broj prvih pregleda, za nepunih deset dana kroz kovid ambulantu prošlo je više od 1800 pacijenata, inficirano je oko 300 osoba, mada se pretpostavlja da je taj broj dosta veći, šest osoba je preminulo. Situacija je izuzetno teška i ozbiljna“, rekao je za RINU, predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Odlukom Ministarstva zdravlja Specijalna bolnica u Ivanjici biće prebačena u kobid režim, a u nju će biti smešteno 100 pacijenata iz cele Srbije.

„u toj zdravstvenoj ustanovi doći će do prekida svih fizikalnih terapija, a zaposleni medicinski radnici će brinuti o kovid pacijentima“, naglasio je Mitrović.

Crveni krst Ivanjica otvoriće telefonsku liniju za pozive ljudi koji su usled inficiranja korona virusom u kućnoj izolaciji i neophodno im je dostaviti namirnice i lekove.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar