Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evropska noć istraživača u Čačku

post-title


U Centru za stručno usavršavanje u Čačku priređena  je jedanesta po redu Evropska noć istraživača. Ove godine organizovna je pod sloganom Neka nauka prostruji.

 Ovogodišnjoj noći istraživača prethodila je nedelja istraživača, kao I prethodnih godina . U gradu na Moravi  započeta  je radionicom za učenike prvog razreda. Mališani su kroz radionicu pod nazivom  Matematika kroz dečije naučne  naočare,  otkrivali tajne matematike, kroz različite aktivnosti, igre, ali I zapažanja.

Foto: TV Lav plus

Ove godine Evropska noć istraživača priređena je na drugačiji način zbog trenutne epidemiološke situacije. Organizatori,  ističu da je glavna ideja da se mladima približi nauka, ali I da shvate njen značaj, a posebno u današnje vreme.

Foto: TV Lav plus

 ,, Cilj ovih aktivnosti je  popularizaija nauke,  i učenja  na zabavan i kreativan način.”, istakla je v.d.  direktora Centra za stručno usavršavanje , Tanja Aćimović.

U realizaciji Evropskoj noći istraživača u Čačku  učestvovali su  učenici osnovnih I srednjih škola I fakulteti uz podršku predavača, ali I stručnog tima Centra za stručno usavršavanje u Čačku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar