Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predstavnici sindikata u čačanskim vrtićima zabrinuti

post-title


U Predškolskim ustanovama  Radost i Moje  detinjstvo u Čačku sve je veći procenat zaraženih virusom korona, tvrde predstavnici sindikata. Oni traže da se redukuje rad, kako ne bi došli u situaciju da vrtiću budu potpuno zatvoreni jer su ugroženi i deca i zaposleni. Direktorka PU Radost, Vera Jovanović  napominje da su   zabronutost I strah opravdani, ali da u ovoj situaciji treba da budemo solidarni.

Foto: TV Lav plus

“Rad u vrtićima je dodatno otežan jer deca ne nose maske .Ne znaju da drže distancu, a I nemaju razvijene higijenske navike, kažu vaspitači. U PU Radost, oko 20 procenata zaposlenih  ne radi, zbog  bolovanja  ali I izolacije, a oko 7 odsto radnika u ovoj ustanovi je zaraženo”, rekla je predsednica sindikata u ovoj ustanovi, Marijana Šen. Direktorka ove ustanove napominje da je od 244 zaposlenih 9 radnika obolelo od Kovida.

U PU Moje detinjstvo dolaznost dece je oko 70 odsto, i zaposleni ističu da je u tim uslovima teško poštovati mere , rekla je predsednica samostalnog sindikata PU Moje detinjstvo, Danijela Vasilijević. Njihov predlog je da u vrtić dolaze  samo deca čiji su roditelji radno angažovani.

Predstavnici sindikata ističu da nije problem rad, samo je važno da  se usklade mere sa realnom situacijom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar