Srbija je izgubila divnog čoveka, a ja rođenog brata. Ne mogu da se pomirim da ga više nema i ne znam kako ćemo dalje, iskreno je o gubitku Miše Aleksića za RTS govorio frontmen „Riblje čorbe“ Borisav Bora Đorđević.

„Ja u stvari ne mogu da se pomirim da Miše više nema i verujem da, kad prođe ova pošast i dođem u Beograd, on biti tamo. Ne mogu da zamislim da neko drugi bude na bini sa moje leve strane i da pevamo zagrljeni Ostaću slobodan. To mi ne ide u glavu. S tim ne mogu da se pomirim“, kaže Bora Đorđević o gubitku Miše Aleksića, koji je u nedelju u Beogradu preminuo od posledica koronavirusa.

Cela Srbija je, kako kaže, izgubila velikog čoveka i muzičara. On je, s druge strane, izgubio brata.

„Iako je više puta proglašavan za najboljeg basistu, ne mogu o njemu da govorim samo kao o, bez sumnje, vrsnom muzičaru. Srbija je izgubila divnog čoveka, a ja rođenog brata. Nemam biološkog brata, ali je Miša to bio. Ne znam kako ćemo dalje“, iskren je frontmen „Riblje čorbe“.

Jedno od Mišinih zaduženja bilo i sastavljanje set-lista za koncerte, a razmišljajući o tome koja mu je pesma bila najdraža, Bora kaže da je to možda bila njegova Ostaću slobodan.

„Proglašen je i za kompozitora godine kada je izašao Amsterdam, koji je bio njegov najznačajniji hit. Bio je čovek zadatka. Kad mu dam tekst, znam da će napraviti odličnu pesmu. Spremali smo i sada novi album i Miša je dobio jedan tekst i ponovo je napravio odličnu pesmu“, istakao je Bora Đorđević.

Na reči da je „Bora srce benda, a Miša duša“, pevač „Riblje čorbe“ dodao je da su odnosi u bendu uvek bili fantastični i da nikada nije bilo svađa ili problema.

„Miša i ja se nismo loše pogledali, a kamoli rekli jednu ružnu reč jedan drugome. Četrdeset dve godine je to tako trajalo i ja stvarno ne mogu da zamislim išta bez njega“, zaključio je Bora Đorđević.

Ovo je podmukao neprijatelj, Mišu je ugasio za dve nedelje

Tokom intervjua frontmen „Riblje čorbe“ osvrnuo se i na pandemiju kovida 19 i pozvao ljude da se čuvaju i nose maske.

„Moram da naglasim jednu stvar: Miša se čuvao, nosio masku. Pazio se. Molim vas u njegovo, svoje i ime celog benda da se čuvate. Nosite maske. Perite ruke. Ovaj neprijatelj koji se zove koronavirus je zao i podmukao i Mišu je ugasio za dve nedelje“, apeluje Bora Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here