Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić: Pomoć ugostiteljima za 10 dana

post-title


Turističke agencije, hotelijeri, ugostitelji, dobićće po jednu minimalnu zaradu. Ovo će biti brza isplata za 72.500 ljudi - najavio je večeras na RTS-u predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- To je važna mera koju donosimo koliko sutra, a isplata će biti u narednih 10 dana - rekao je on pa dodao:

"Mi ćemo i 17. i 18. decembra svim penzionerima u Srbiji isplatiti 5.000 dinara jednokratne pomoći. Od 1. januara penzije će biti uvećane. Znam da velikom broju penzionera ta pomoć znači, za oko 800.000 penzionera biće veoma korisno".

Vučić je govorio i o novim mera koje je usvojila Vlada Srbije.

- Vlada je bila neposlušna, a predsednik je kriv jer se ugostiteljski objekti ne zatvaraju u 17 sati, kako je tražio medicinski deo Kriznog štaba, već u 18 sati. Svi članovi Kriznog štaba rade fantastičan posao, a ništa od toga nemaju osim napada onih koji ne mogu da odu do kafića kad požele. U našoj zemlji od početka korona krize nemate nestašiću nijedne vrste robe, nikada niste videli prazne rafove. Na dnevnom nivou Srbija plaća između 735.000 i 760.000 evra. U bolnicama nema nestašice nijednog leka. O pacijentima brinu fantastični lekari i medicinske sestre. Jesmo li uvek fer prema svojoj državi? Mi smo najbolji u Evropi i dalje po pitanju ekonomskog rasta. Izdržaćemo za vikend, možda to i bude poslednji vikend kada će se primenjivati ove mere - objašnjava Vučić.

Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar