Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ČAČAK: Poslanici posetili FTN i razgovarali o velikoj investiciji dogradnje fakulteta

post-title


Narodni poslanici iz Čačka koji su inače deo odbora za obrazovanje u Narodnoj skupštini, Milica Dačić, Biljana Jakovljević i Marko Parezanović posetili su Fakultet tehničkih nauka u Čačku. Oni su sa rukovodstvom fakulteta razgovarali o mogućnosti otvaranja novih obrazovnih profila, kao i o velikoj investiciji dogradnje postojećeg objekta i nabavke nove opreme.

Poslanici sa rukovodstvom FTN-a

Ovu investiciju najavila je premijerka Ana Brnabić prilikom otvaranja Naučno tehnološkog parka, a fakultet je trenutno u pripremi neophodne dokumentacije. Poslanici su sa Dekanom fakulteta prof. dr Danijelom Milošević i Prodekanima prof. dr Snežanom Dragićević i prof Milanom Plazinićem razgovarali i o budućoj strategiji visokog obrazovanja za 2030. godinu.

"Sa rukovodstvom Fakulteta tehničkih nauka u Čačku razgovarali smo o mogućnosti otvaranja novih obrazovnih profila na ovom fakultetu, kao i o velikom projektu dogradnje postojećeg objekta fakulteta i nabavke nove opreme koji će biti finansiran od strane Vlade Srbije. Realizacijom ovog projekta postojeći kapacitet fakulteta biće proširen za oko 50%, a vrednost investicije biće oko 4 miliona evra. Od uvaženih profesora čuli smo i predloge koji se tiču buduće strategije visokog obrazovanja do 2030. godine. Kao narodnom poslaniku koji je osnovne akademske studije završio upravo na FTN-u, veliko mi je zadovoljstvo što je država Srbija prepoznala značaj ove visokoobrazovne ustanove, koja je za grad Čačak od posebne važnosti"- saopštio je Marko Parezanović na svojoj fejsbuk stranici.

Poslanici su takođe nekoliko dana ranije u Narodnoj skupštini primili profesora Vasilija Petrovića, šefa Katedre za za tekstilno odevne nauke i dizajn na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Tema razgovora bila je mogućnost da ovaj obrazovni profil postane deo ponude Fakulteta tehničkih nauka u Čačku. Fakultet je uzimajući u obzir zahteve privrede iz ove oblasti pristupio analizi realnih potreba privrede i opravdanosti akreditacije ovog obrazovnog profila.

Poslanici u razgovoru sa prof. Petrovićem

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar