Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pandemija nije uticala na proizvodnju Forverka u Preljini (FOTO)

post-title


Pandemija koronavirusa nije uticala na proizvodnju Forverka u Preljini.  Očekuje se isporuka 25 novih mašina, zaposleni su novi radnici.

U “Forverku” trenutno ima 400 radnika, a prosečna  starost se kreće od 35 do 37 godina. Viktor Veličković je počeo kao operater u februaru ove godine i već napredovao u tim lidera.

Foto: Infopress

“Posle sedam meseci rada na mestu operatera krenuo sam na obuku i nakon dva meseca postao sam tim lider. Jako sam zadovoljan, posao nije težak , sve je novo i nema nikakvih problema“, kaže Viktor Veličković.

Foto: Infopress

Najveći broj radnika u “Forverku” zaposlen je od februara do sada, a konkursi za prijem novih radnika  stalno su otvoreni. Potrebni su  svi profile  radnika  u proizvodnji, logistici, tehnologiji, radnici na održavanju, inženjeri. U “Forverku” smatraju da kadrova u Čačku ima, ali koju će firmu da odaberu zavisi  i od poslodavaca i uslova koji se  radnicima nude.    

Foto: Infopress
Foto: Infopress

Radimo na zapošljavanju novih kolega i već do proleća sledeće godine imaćemo novih 150 radnika i dalje nastavljamo da pratimo plan firme koji je ambiciozan da na ovoj lokaciji bude ukupno 1000 radnika” ističe rukovodilac Službe  za ljudske resurse Ivan Koprivica.  

Ivan Koprivica - Foto: Infopress
Foto: Infopress

Pandemija koronavirusa nije bitnije uticala na proizvodnju u “Forverku” kao ni na izvoz jer se ovde proizvodi za poznateg kupce u Nemačkoj članove Folcvagen, Dajmler grupe i BMV.

Viktor Veličković - Foto: Infopress

“Mi smo u ovoj situaciji dobro prošli, planove smo realizovali mnogo brže nego što smo je bilo planirano.  U Nemačkoj, gde je naše sedište, doneli su odluku da neke projekte relociraju ovde kod nas. A, što se tiče izvoza tu nije bilo nikakvih problema jer su sve granice bile otvorene za transport robe tako da tih problema nije bilo”, kaže Nenad Medenica, generalni direktor “Forverka”.

Nenad Medenica - Foto: Infopress

 Deo planova “Forverka” za narednu godinu već je realizovan  u toku ove godine, a do sredine 2021. trebalo bi da bude isporučeno 25 novih mašina za nove tehnologije i nove proizvode u Forverku u Preljini.

    U fabrici, koja se prostire na 40.000 kvadratnih metara, proizvode se delovi za auto-industriju, a planirano je da bude  zaposleno više od 1000 radnika. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar